espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 3:52:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 22:22

Δυσλεξία

Γράφει η Θεοδοσία Ε. Παπαδοπούλου-Τσάτση, Φιλόλογος Α.Π.Θ., MSC Ειδικής Αγωγής, e.mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Στον ευρύ κύκλο των μαθησιακών δυσκολιών εντάσσεται και η Δυσλεξία, η οποία συνιστά, σύμφωνα με όλους τους ερευνητές, τη σοβαρότερη μορφή δυσκολίας, κυρίως στην επεξεργασία και χρήση του γραπτού λόγου. Η ίδια της έχει ονομαστεί και «Νόσος των χαρισματικών παιδιών», καθώς τα παιδιά με δυσλεξία, συχνά εμφανίζουν μεγαλύτερη δημιουργικότητα και ευρηματικότητα από τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 22:21

Πρόσληψη υπαλλήλου στη ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας 8 (οκτώ) μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των μονάδων της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα, ενός (1) ατόμου Διοικητικών Γραμματέων (Υπάλληλων Γραφείου) ΔΕ, για τις ανάγκες στην Περιοχή Κιλκίς που εδρεύει στο Νομό Κιλκίς.

Είτε με κρατική χρηματοδότηση, είτε με ένταξη σε προγράμματα και εν ανάγκη ακόμα και με ίδιους πόρους η αισθητική αναβάθμιση του Κιλκίς και ειδικότερα της 21ης Ιουνίου (από φανάρι σε φανάρι) θα γίνει. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Τσογγίδη το απόγευμα της Δευτέρας.

Μετά από δυο μήνες θα ξεκινήσει η αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου και σε έξι μήνες «Το Χέρσο δεν θα υπάρχει» αφού θα έχει καταργηθεί το κέντρο. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβε στη Βουλή ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γ. Γεωργαντά.
Η δέσμευση ωστόσο διατυπώθηκε υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν έκτακτες συνθήκες. Και ουσιαστικά να μην παρατηρηθούν εμπλοκές στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Και ως εκ τούτου έγινε δεκτή με ικανοποίηση μεν, αλλά και με επιφυλακτικότητα.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως η ισχύς και η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεγαλύτερη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο κ.

Την αναμόρφωση της Ελλάδας όρισε ως αποστολή της νέας Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο.



«Εδώ στην Αθήνα προτείνουμε μία συμφωνία αλήθειας.
Ξεκινά στην Τουρκία η δίκη των πανεπιστημιακών που είχαν υπογράψει κείμενο κατά της τουρκικής κυβέρνησης. Σε άλλη αίθουσα του ίδιου δικαστηρίου διεξάγεται παράλληλα η τρίτη ακρόαση των δημοσιογράφων της Cumhuriyet. Η σημερινή μέρα σημαδεύεται από δύο δίκες που τρέχουν παράλληλα στο ίδιο δικαστήριο της Κων/πολης σε διπλανές αίθουσες.
Συνεδρίασε σήμερα το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς την προγραμματική συνδιάσκεψη και τόνισε:

1. Tα αποτελέσματα του σημερινού Εurogroup αποδεικνύουν ότι η δήθεν «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση.

Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για πρόσθετο πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί τώρα και αποτελεί ουσιαστικά ένα «4ο παγωμένο Μνημόνιο», είναι άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αποτυχίας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 16:50

Ανόβερο: Περιμένοντας τον Ομπάμα

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στο Ανόβερο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση της πόλης. Χιλιάδες πολίτες προσαρμόζουν την καθημερινότητά τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις για ασφάλεια.