espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 6:35:21 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Α.Ε. Πολυκάστρου – Κιλκσιακός 1-0
Εντός πλέι οφ η ΑΕΠ, εκτός ο Κιλκσιακός
Έγινε κι αυτό. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Κιλκσιακός με τη βαριά φανέλα, την μακροχρόνια ιστορία και τη συμμετοχή του μέχρι και στη β’ εθνική, έμεινε εκτός μπαράζ για τον πρωταθλητή του νομού για ένα βαθμό.

Εξαιρετική από κάθε άποψη ήταν η εκδήλωση εγκαινίων του Μουσείου Γρηγόρη Αυξεντίου στον Ακρίτα, που οργάνωσε ο δήμος Κιλκίς την Κυριακή, με προσωπική φροντίδα και δουλειά του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Δημήτρη Τσαντάκη.

Ευρεία σύσκεψη, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία ενημέρωσης στους πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να πειστούν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πολιτικός μηχανικός Μαρία Βλάχου θα είναι η νέα διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Η Μ. Βλάχου ανήκει εδώ και πολλά χρόνια στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Υγείας στο Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης με οργανική θέση το νοσοκομείο του «Αγίου Παύλου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιτύχει συμφωνίες για το προσφυγικό με κράτη της βορείου Αφρικής, στο πρότυπο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε -στον απόηχο των αποκαλύψεων των λεγόμενων Panama Papers- ότι η φοροαποφυγή, είτε γίνεται με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα, είναι ένα «παγκόσμιο πρόβλημα».

«Το ζήτημα της φοροαποφυγής είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» δήλωσε ο αμερικανός ηγέτης, ο οποίος επέμεινε στην αναγκαιότητα να εφαρμοστούν αυστηρότερες νομοθεσίες και να ενισχυθεί η συνεργασία εντός της διεθνούς κοινότητας στο θέμα αυτό.

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη 7 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Σε απόγνωση βρίσκεται ο επιχειρηματικό κόσμος της χώρας από τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει πλέον η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις μεταφορές εξαιτίας των αποκλεισμών δρόμων και των σιδηροδρομικών γραμμών αλλά και η εικόνα που παρουσιάζει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχουν φέρει σε απόγνωση τον επιχειρηματικό.
Ευρεία σύσκεψη, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία ενημέρωσης στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν και να μπορέσουν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Στην μεταξύ τους συζήτηση, επισημάνθηκαν οι πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

Επίσης συζητήθηκε το βρετανικό δημοψήφισμα, καθώς και η ανάγκη να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη και σταθερή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές.