espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 7:58:17 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Kατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική να θέσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βέτο στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. της 7ης Μαρτίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία για καταμερισμό των προσφύγων και στις άλλες χώρες, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ουάσινγκτον και Μόσχα συμφώνησαν, σύμφωνα με τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, να συσταθεί μηχανισμός που θα εγγυάται πως οι όποιες αεροπορικές επιδρομές γίνονται στη Συρία θα στοχοθετούν αποκλειστικά την ISIS ή το μέτωπο Αν Νόσρα.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να αποφασίσει την Τρίτη για το προσχέδιο που επεκτείνει σημαντικά τις υφιστάμενες διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, μετά την πρόσφατη εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με διπλωματικές αναφορές από τον ΟΗΕ.
Βοήθεια στη στέγαση, στη σίτιση και στην κοινωνική πρόνοια για τους πρόσφυγες ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας σε ευρύτατη σύσκεψη για την διαχείριση των δεκάδων χιλιάδων «εγκλωβισμένων» προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
Είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Κυριακή 6 Μαρτίου από τις 11.00 έως τις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος. Τα είδη θα προωθούνται άμεσα στους χώρους όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό.
Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στον Νίκο Χατζηνοκολάου (σ.σ. στην εκπομπή «στον ενικό») έδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
Η αποστολή ενός νέου στόλου μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων από τη Ρωσία στην αεροπορική βάση Ερεμπούνι στην Αρμενία, την περασμένη εβδομάδα, εγείρει ανησυχία για την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην περιοχή.
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 07:50

Γιατί είναι «σούπερ» η Τρίτη 1η Μαρτίου

Να λοιπόν που έφτασε η κρίσιμη καμπή στη μάχη για το χρίσμα: η λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», όταν ψηφίζουν την ίδια μέρα 13 Πολιτείες, ανάμεσά τους το Τέξας και άλλες πέντε στον αμερικανικό Νότο, στις προκριματικές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.
Δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς είναι διαδοχικές οι περιβαλλοντικές... βόμβες που «σκάνε» στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη. Αυτή τη φορά είναι τα επικίνδυνα απόβλητα που φέρνουν πονοκέφαλο στο επιτελείο του, ενώ παραμένουν ανοιχτές οι υποθέσεις με τις παράνομες χωματερές και τα αστικά λύματα, για τις οποίες ήδη.
Σε ενεργοποίηση νέου τμήματος, περίπου 60 αστυνομικών, της… καταργηθείσης Ομάδας ΔΕΛΤΑ προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. Η απόφαση αυτή έρχεται ύστερα από δύο περιστατικά τις τελευταίες ημέρες, της επίθεσης χούλιγκαν στο Γκάζι και στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν επεισόδια, τα οποία παλιότερα χειρίζονταν οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ.