espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 5:58:47 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Οι στυγνές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι χτύπημα και στην Ελλάδα. Υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής», αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.

Εχει δίκιο η Χίλαρι Κλίντον που λέει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υποκινεί τη βία στις συγκεντρώσεις του; Οτι φανατίζει τους οπαδούς του με ρητορική μίσους, χαϊδεύει τα πιο ταπεινά ρατσιστικά ένστικτα και μετά διαμαρτύρεται λέγοντας ότι είναι το θύμα οργανωμένων ομάδων διαδηλωτών που θέλουν να καταστρέψουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του;
Εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών επιβεβαιώνουν την υποστήριξή τους στο Βέλγιο υπογραμμίζοντας πως τα χτυπήματα έχουν ιδιαίτερο βάρος επειδή έγιναν στην καρδιά της Ευρώπης.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στους σταθμούς μετρό Μαλμπέκ και Σούμαν στις Βρυξέλλες. Οι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF.

Σύμφωνα με το AP υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.
Διπλή έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Ζάβεντεμ, αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Reuters. Αδιευκρίνιστα τα αίτια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην αίθουσα αναχωρήσεων.
Η κλιματική αλλαγή καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη του στόχο της πρόσβασης σε πόσιμο νερό για εκατομμύρια ανθρώπους, παγκοσμίως, υπογραμμίζει η UNICEF με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22/3). Μάλιστα, τα παιδιά που ζουν σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία ή πλημμύρες, πλήττονται περισσότερο, τόσο ως προς την πρόσβαση, όσο και ως προς την ασφάλεια του νερού.
«Πρόκειται για ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από δίκτυο δραστών που πιθανόν έχει σχέση με εκείνο που αιματοκύλησε το Παρίσι, τον περασμένο Ιούνιο και έχει βάση σε Γαλλία και Βέλγιο. Μετά τις πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι οι τζιχαντιστές απείλησαν με νέο κύκλο αιματηρών ενεργειών σε Λονδίνο, Ρώμη, αλλά και Ουάσιγκτον.
Σε μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη αναμένεται να εξελιχθεί το βράδυ της Τρίτης η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Στη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να χτίσει τείχος προστασίας στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και παράλληλα θα επιχειρήσει να αντιστρέψει τις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι στόχος των παρεμβάσεων του αναπληρωτή υπουργού δεν ήταν η συγκάλυψη αλλά να χυθεί φως στην υπόθεση (Βγενόπουλου) που ερευνούσε η εισαγγελέας.
Διπλασιάζεται από 3 σε 6 μήνες η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας των εμπειρογνωμόνων που έχει προσλάβει η κυβέρνηση για την υποστήριξή της στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στους σταθμούς μετρό Μαλμπέκ και Σούμαν στις Βρυξέλλες. Οι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF.

Σύμφωνα με το AP υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.