espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 12:11:30 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 18:53

Η πίτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς

Μία ξεχωριστή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Ήταν μία εκδήλωση – κάλεσμα σε όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και τους συλλόγους να ξεκινήσουν μία προσπάθεια ενημέρωσης από κοινού σε όλο το νομό όσον αφορά στην πρόληψη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον πατέρα Κωνσταντίνο Κουτρή, εκπρόσωπο της Μητρόπολης Κιλκίς, αλλά και την παρουσία του Αρχιμανδρίτη π.Επιφάνιου Θεοδωρίδη.  Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Στέφανος Σαρίδης και στα βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν τυχερή ήταν η Χρυσάνθη Τσαχουρίδου.

Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους/τις Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους και Προϊσταμένες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην υποψηφιότητά μου. Είναι μεγάλη τιμή, ευθύνη και πρόκληση για έναν υπηρεσιακό προϊστάμενο, να έχει εκτός των άλλων προσόντων του και την αποδοχή των συναδέρφων του. Η κοινή λογική επιτάσσει προσπάθειες και ενέργειες οργανωμένες και συντονισμένες, για την επιτυχία του σκοπού μας.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να στηρίξει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Η απόφαση έρχεται την ώρα που οι υπουργοί θα ξεκινήσουν τη μάχη τους να στηρίξουν την εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην Ένωση, μετά τη συμφωνία που πέτυχε ο βρετανός πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα δεν διαπραγματεύεται ούτε καν τυπικά. Παρακαλεί, τίθεται υπό την κηδεμονία της καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Ολάντ, ζητάει προστασία» τόνισε ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και οι PES Activists GREECE.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών «Ευκράντη» Δήμου Παιονίας, είχε τη χαρά να διοργανώσει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: «Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Χθες, σήμερα, αύριο…». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας. Συμμετείχαν τμήματα του Λ.Ε.Κ. (Κιλκίς και Πολυκάστρου). Ο κόσμος παρακολούθησε μια παράσταση, πλούσια σε ήχο και χρώμα. Παρουσιάστηκαν τραγούδια, χοροί, ήθη και έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα. Εντύπωση, όπως πάντα, έκανε το πλήθος φορεσιών που παρουσίασε το Λ.Ε.Κ. Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών «Ευκράντη» Δήμου Παιονίας για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία, καθώς επίσης και τον κόσμο του Πολυκάστρου και του Κιλκίς που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, που μέχρι πέρσι διατυμπάνιζε ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, συνεχίζει το βάρβαρο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να κόβει το ρεύμα σε σπίτια λαϊκών οικογενειών. Σε οικογένειες που έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημά τους είτε είναι συνταξιούχοι, είτε εργατοϋπάλληλοι, είτε αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, και που η ανεργία ή η απλήρωτη εργασία τις τσακίζει ακόμα περισσότερο.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 20:00

Σειρά εκρήξεων σε προάστιο της Δαμασκού

Σειρά εκρήξεων έπληξαν νότιο προάστιο της Δαμασκού την Κυριακή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την κρατική τηλεόραση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για θύματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Manar της Χεζμπολά, τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν στις τέσσερις εκρήξεις.
Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η νέα πανελλαδική σύσκεψη, την οποία συγκαλούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα και να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.
Οργανωμένο κύκλωμα που τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2014 διακινούσε ναρκωτικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 12 μελών της οργάνωσης, ενώ προέκυψε η εμπλοκή άλλου ενός, αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη.
Την πεποίθησή του ότι το Ποτάμι θα βγει κερδισμένο και πιο δυνατό από το συνέδριο- τη «μεγάλη γιορτή» του Κινήματος, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Έχουμε έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων για τη χώρα και αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες.