espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 6:53:16 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την έμπρακτη στήριξή της στην Αθήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος διατίθεται να παράσχει η δήμαρχος της Βαρκελώνης κυρία Ada Colau. Δεσμεύθηκε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δημάρχου Αθηναίων κ.
Νέο επεισόδιο στο θέμα των ημερών και συγκεκριμένα στην πρόσφατη αναφορά Μουζάλα στην πΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία», σημειώθηκε την Πέμπτη, με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα να καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στα περί κοινού ανακοινωθέντος με τον γάλλο πρόεδρο κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Παρίσι, στο οποίο αναφέρθηκε η πΓΔΜ ως «Μακεδονία».
Κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των κοινοβουλευτικών τους ομάδων θα έχουν το απόγευμα (19:00) ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους εν όψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, την ερχόμενη Τρίτη, για τη Δικαιοσύνη.
Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Σύνοδο Κορυφής των «28» με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Σύνοδο με βασική θέση την ανάγκη αξιόπιστης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που θα εξασφαλίσει τη δραστική μείωση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά.
Καταγγέλλοντας επίθεση στην ελευθεροτυπία, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής του υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία, καθώς οι αρχές δεν ανανέωσαν την διαπίστευσή του.

«Η συμπεριφορά αυτή απέναντι στον ανταποκριτή μας είναι απαράδεκτη και παραβιάζει την ελευθεροτυπία» καταγγέλλει το Spiegel στον δικτυακό του τόπο.
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 16:50

«Τέχνη και Μαθηματικά»

Το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Saint Paul - Δελασάλ» παρουσιάζουν έκθεση με τίτλο «Τέχνη και Μαθηματικά», την Παρασκευή, 18 και το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου πρότεινε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση να άρει την ασυλία των βουλευτών από όλα τα κόμματα και να εξετάσει συλλογικά τους 506 εκρεμμείς φακέλους -ώστε να μην υπάρξουν «καθυστερήσεις» στο κοινοβουλευτικό έργο.
Σε παθολογικά αίτια αποδίδουν ιατροδικαστής και Αστυνομία τον αιφνίδιο θάνατο 19χρονης σπουδάστριας, την Τετάρτη στην Αθήνα.

Η κοπέλα, που είχε καταγωγή από τις Καλυθιές Ρόδου, σπούδαζε στα ΤΕΙ Αθήνας.
Ο γερμανός διοικητής της αποστολής του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε την παρουσία της στο Αιγαίο στα πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού αναφέρει πως οι διακινητές έχουν αποδειχθεί «πολύ ευέλικτοι» και αλλάζουν διαδρομές όταν είναι παρόντα μέσα του ναυτικού.
Ουδείς μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με σκοπό να βρεθεί μία λύση στην προσφυγική κρίση. Οι «28» συνεδριάζουν για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, αναζητώντας διέξοδο.