espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 11:28:37 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δεύτερη μάχη στη μακρά πορεία προς το Λευκό Οίκο για τους επίδοξους διεκδικητές της προεδρίας, με το Νιου Χαμσαϊρ να επιλέγει για το ρεπουμπλικανικό και το δημοκρατικό χρίσμα - μάχη στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει να πάρει τη ρεβάνς της Αϊόβα και ο Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται μπροστά από την Χίλαρι Κλίντον.
Ειδική διαχειριστική αρχή θα αναλάβει την κατανομή των τριών δισ. που δίδονται στην Τουρκία για την ενίσχυση των προσφύγων, αποκάλυψε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι «τα τρία δισ. είναι βοήθεια για τους πρόσφυγες» και όχι προς την Άγκυρα.
Την ανησυχία του ότι στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ είναι πιθανό να υπάρξουν αρνητικές κινήσεις από την πλευρά της Ευρώπης για την Ελλάδα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Ένταση τα ξημερώματα στο τελωνείο του Προμαχώνα όταν βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν τα μπλόκα των αγροτών και πέρασαν στη Βουλγαρία.

Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται για ημέρες αποκλεισμένοι στην περιοχή, επιβιβάστηκαν στα φορτηγά τους και έσπασαν τις μπάρες στα σύνορα και πέρασαν στην γειτονική χώρα.
Θα μπορούσαν δύο καλλιτέχνες του κουκλοθέατρου να υποστηρίζουν μέσω της τέχνης τους την τρομοκρατία;

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ισπανίας η απάντηση είναι «ναι».

Έπειτα από μία παράσταση για μικρά παιδιά που έδωσαν το περασμένο Σάββατο στη Μαδρίτη, παράσταση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζεται ο απαγχονισμός ενός δικαστή, το μαχαίρωμα μιας καλόγριας και αρκετοί ξυλοδαρμοί αστυνομικών, ο Αλφόνσο Λαθάρο ντε λα Φουέντε και ο Ραούλ Γκαρθία συνελήφθησαν από την Αστυνομία.
«Οι δύο Δημοκρατικοί υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ποιος είναι πιο «προοδευτικός». Αλλά τι σημαίνει πραγματικά η λέξη και ποιος είναι προοδευτικός στις ΗΠΑ σήμερα; αναρωτιέται το BBC.
Αρχίζουν τις επόμενες ώρες οι έκτακτες κρίσεις -όπου υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες- στην ΕΛ.ΑΣ. με την πιθανή τοποθέτηση του μέχρι πρότινος υπαρχηγού αντιστρατήγου κ Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του αρχηγού του Σώματος.
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 07:50

Η «επιστροφή» του Η1Ν1

Εξαρση παρουσιάζει η γρίπη αυτή την περίοδο και οι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι το φαινόμενο θα ενταθεί προς το τέλος του μήνα. Ηδη 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 115 νοσηλεύονταν ως το απόγευμα της Δευτέρας στην Εντατική.
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός περιδιάβαινε τα αξιοθέατα της Τεχεράνης στην Αθήνα η αμφισβήτηση χτύπαγε κόκκινο.

Το Χρηματιστήριο κατέγραφε πτώση ρεκόρ και ο γενικός δείκτης μετοχών προσέγγιζε επίπεδα της δεκαετίας του 80.
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 07:50

Έχει ρόλο το ΝΑΤΟ στο Προσφυγικό;

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε πολλαπλά επίπεδα μαρτυρά η κοινή πρωτοβουλία Γερμανίας και Τουρκίας να επιδιώξουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον έλεγχο και στον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία, όπου η γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε τόσο με τον Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου όσο και με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.