espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 8:59:30 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 10:50

Ο στρατός επωμίζεται το προσφυγικό

Οι Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται ότι αναλαμβάνουν το βάρος της επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των 5 hotspots, ύστερα από τη διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα τουτ Σαββάτου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εντονες αντιδράσεις και παρέμβαση του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προκάλεσαν δηλώσεις της προέδρου του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) Φράουκε Πέτρι, η οποία δήλωσε ότι στην ανάγκη ας χρησιμοποιήσουν οι αστυνομικοί και όπλα κατά των προσφύγων.
Σε συλλήψεις τριών προσώπων προχώρησαν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα, καθώς φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ακυβέρνητου ταχύπλοου, που εντοπίστηκε με 35 μετανάστες, 40 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών την Παρασκευή.
Τρεις εμβληματικές μορφές του εθελοντικού κινήματος των πολιτών που λειτούργησαν στο Αιγαίο υπερασπίζοντας το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή, προτείνουν σύμφωνα με πληροφορίες, για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κορυφαίοι παράγοντες της επιστημονικής ζωής της Ελλάδας και της κοινωνίας.
Πάνω από 390.000 υπογραφές από όλο τον κόσμο έχει συγκεντρώσει η καμπάνια που έχει ξεκινήσει μέσω του διαδικτύου για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους έλληνες νησιώτες που βοηθούν να σωθούν χιλιάδες πρόσφυγες και προωθείται από το Mega Channel, το vima.gr και το in.gr.
H εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποσπά το μεγαλύτερο προβάδισμα σε διάστημα ενός και πλέον έτους έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕE, όπως κατέδειξε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε υπέρ της απονομής χάριτος στην Ζακλίν Σοβάζ, η οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για τον φόνο του συζύγου της που την κακοποιούσε, με αποτέλεσμα τη «μείωση της ποινής της» γεγονός που θα της «επιτρέψει να υποβάλει αμέσως αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους», ανακοίνωσε την Κυριακή η γαλλική προεδρία.
Λύση του Κυπριακού μέχρι την ολοκλήρωση της πενταετούς διακυβέρνησης του, τον Φεβρουάριο του 2018, διαβλέπει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παραδώσει επανενωμένη την Κύπρο.
Ραντάρ τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ εντόπισαν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αποκρούοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων της Μόσχας ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης αποτελούν «καθαρή προπαγάνδα».
Έκκληση στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Συρίας να αδράξουν την ευκαιρία για διαπραγματεύσιμη λύση και συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη παρά το λουτρό αίματος που προκάλεσε στη Δαμασκό το Ισλαμικό Κράτος απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.