espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 7:26:16 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο πρόεδρος Μακρόν υπογραμμίζει τη σημασία στρατευμάτων στην Ουκρανία, εν μέσω συνεχιζόμενης κρίσης. Η Γαλλία αναζητά συνεργασία με τους εταίρους της για να εξετάσει τρόπους υποστήριξης της Ουκρανίας με στρατεύματα στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Η Ινδία και το Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας, μετά από ημέρες συγκρούσεων. Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν το Σάββατο, μετά από τέσσερις ημέρες έντονων συγκρούσεων, φαίνεται να είναι εύθραυστη.

Το Comic Con vol.9 – Thessaloniki Comic Convention, τη γιορτή των κόμικς, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, των κινουμένων σχεδίων και των παιχνιδιών, διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και στο περίπτερο 6 στη ΔΕΘ.

Ο Ηρακλής θριάμβευσε στον «τελικό» ανόδου του φάιναλ φορ της Elite League (Α2 Ανδρών), που φιλοξενήθηκε στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» της Καρδίτσας, εξασφαλίζοντας το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στην Greek Basketball League της νέας αγωνιστικής περιόδου, μετά την πρωταθλήτρια Μύκονο.

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται για την υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας, η οποία φέρεται να δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας, με την ονομασία «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης».

Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη νέα φάση των ανασκαφών στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης κοντά στο Επταπύργιο, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου, πρώην γενικού διευθυντή του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Σπύρου Κουζινόπουλου, «Γεντί Κουλέ, η Βαστίλη της Θεσσαλονίκης» στο πλαίσιο της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (BTA) θα δωρίσει το αρχείο ειδήσεων και φωτογραφιών που σχετίζονται με τη Μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος στη βιβλιοθήκη της μονής.

Εξελίξεις στην Ινδία και το Πακιστάν με επιθέσεις drones στο Κασμίρ, θέτοντας σε αμφιβολία την εκεχειρία.Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταγράφηκαν στο Τζαμού, παρά την πρόσφατη ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να δηλώνει ότι έχει τη δική της θέση, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με το αριστερό μπήκε στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική ο ΠΑΟΝΕ Επταλόφου. Στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς έχασε στην πρώτη αγωνιστική από τον πρωταθλητή Πέλλας ΠΑΟΚ Δυτικού με 1-3.