espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 7:52:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Για το ενδεχόμενο μιας «σοβαρής κατάσταση σύγκρουσης στα Βαλκάνια» σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω οι προσφυγικές ροές και την πίεση στα νότια του Βαλκανικού Διαδρόμου προειδοποίησε, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι.
Στις στέπες του Καζακστάν προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα η κάψουλα Soyuz που έφερε ξανά στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το πρωί της Τρίτης.

Οι δύο εξ αυτών είχαν περάσει σχεδόν έναν χρόνο στο διάστημα -η ασυνήθιστα μεγάλη περίοδος θα δώσει στοιχεία για τις επιπτώσεις παρατεταμένης παραμονής ανθρώπων στο διάστημα, ιδιαίτερα δε καθώς ο ένας από αυτούς -ο σταρ του Twitter Σκοτ Κέλι- έχει δίδυμο αδερφό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για «αντιπαραβολή».
Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν από τις 06:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί οι καταληψίες επιχειρήθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας να απομακρυνθούν από την είσοδο του υπουργείο στο απέναντι πεζοδρόμιο οπότε και σημειώθηκαν σπρωξίματα και ένταση.
Διαχειρίσιμες χαρακτήρισε τις προσφυγικές ροές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για ευρωπαϊκή λύση. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αυστρία καταλογίζοντάς της ότι παίζει «βρώμικο παιχνίδι» για λογαριασμό «όσων θέλουν να ανατρέψουν την Άνγκελα Μέρκελ ή την πολιτική της».
Δεδομένου ότι επρόκειτο να είναι το ψηλότερο και μακρύτερο τελεφερίκ στον κόσμο, το αποκαλούμενο και «μετρό του ουρανού» της Λα Παζ, είχε εξασφαλίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες προτού ακόμη αρχίσει η λειτουργία του, τον Μάιο του 2014.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανέβαλε για αύριο Τετάρτη την ψηφοφορία για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, όμως αναβλήθηκε για τις 17:00 αύριο, κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.
Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν από τις 06:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί οι καταληψίες επιχειρήθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας να απομακρυνθούν από την είσοδο του υπουργείο στο απέναντι πεζοδρόμιο οπότε και σημειώθηκαν σπρωξίματα και ένταση.
Διαχειρίσιμες χαρακτήρισε τις προσφυγικές ροές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για ευρωπαϊκή λύση. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αυστρία καταλογίζοντάς της ότι παίζει «βρώμικο παιχνίδι» για λογαριασμό «όσων θέλουν να ανατρέψουν την Άνγκελα Μέρκελ ή την πολιτική της».
Τα μεγάλα φαβορί των προκριματικών διαδικασιών των δύο μεγάλων κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, πέτυχαν κρίσιμες νίκες στις αναμετρήσεις της «Σούπερ Τρίτης», που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές.
Σχέδιο νόμου για τις συμβάσεις παραχώρησης, το οποίο ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία 23 του 2014 και προβλέπει αυστηρές ποινές για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης συμφερόντων και της απάτης στις δημόσιες συμβάσεις, έφεραν σε δημόσια διαβούλευση οι υπουργοί Οικονομίας κ.