espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 3:06:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο πλαίσιο των κινήσεων για περιορισμό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, η Αυστρία πρόκειται να αναπτύξει από την Τετάρτη 500 στρατιώτες στην κυριότερη μεθοριακή διάβασή της με τη Σλοβενία, ώστε να ελέγχονται συστηματικά οι πρόσφυγες.
«Βέτο» έθεσε η ΝΔ στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στον ορισμό των μελών του ΕΣΡ μέχρι να αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες που δίνει ο ραδιοτηλεοπτικός νόμος στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να επιστρέψουν στο ΕΣΡ.

Όταν σε μια εκδήλωση με εξειδικευμένο θέμα όπως «Τι συμβαίνει με το Ισλάμ- ιστορική προσέγγιση»  και υπό δριμύ ψύχος βράδυ Παρασκευής στο Κιλκίς συγκεντρώνονται περισσότεροι από 120 πολίτες τότε βάσιμα τεκμαίρεται πως δεν εξέλιπεν πάσα ελπίς στον τόπο αυτό σε άνυδρους πνευματικά καιρούς.

Η διεύθυνση της σουηδικής Εισαγγελίας η οποία είναι αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αρχίζει προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες η υπουργός Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρομ μίσθωσε διαμέρισμα στη Στοκχόλμη που ανήκει σε συνδικάτο.

Σε διάλογο... παρωδία εξελίσσεται η διαδικασία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Για δεύτερη φορά ομάδες αδιόριστων εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας όπου επρόκειτο να μεταφερθεί η διαδικασία, εμπόδισαν τη διοργάνωσή της.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ φθάνει τελικά η προσφυγή που έρχεται από πολιτείες-ρεπουμπλικανικά «κάστρα» ενάντια στην μεταρρύθμιση-κλειδί στο μεταναστευτικό με διάταγμα Ομπάμα, η οποία απομακρύνει τον κίνδυνο απέλασης για περίπου πέντε εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Εννέα σχολεία στην κομητεία του Μπέργκεν, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, εκκενώθηκαν μετά από μια σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βομβών, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη Μάικλ Σοντίνο.

Πρόκειται για λύκεια και κολέγια στο Τίνεκ, το Γκάρφιλντ, το Τιναφλάι, το Κλίφτον, το Φερ Λόουν, το Λιόνια, το Μπέργκενφιλντ, το Ίνγκλγουντ και το Χάκενσακ του Νιου Τζέρσι, ανέφερε εκπρόσωπος του σερίφη, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Περίπου 40 βουλευτές της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ καλούν με επιστολή τους την Γερμανίδα καγκελάριο να αλλάξει την πολιτική των ανοικτών θυρών έναντι των προσφύγων και των μεταναστών που εφάρμοσε τους τελευταίους μήνες, καθώς θεωρούν πως έπειτα από το ένα εκατομμύριο αφίξεις του 2015 η χώρα έχει φθάσει πλέον στα όριά της.
Καθημερινά γεύματα για 2.500 μαθητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εξασφαλίζονται μέσω του προγράμματος «Διατροφή», μετά την έγκριση της συμβολής της Περιφέρειας, με ευρεία πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η συμμετοχή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis» με μεγάλο δωρητή το Ίδρύμα «Σταύρος Νιάρχος», θα ανέλθει στις 150.000 ευρώ, για την εξασφάλιση ενός καθημερινού, υγιεινού γεύματος σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Νέα διαδικασία αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων πανεπιστημίων ισότιμων με τα ελληνικά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του οποίου συντάσσουν σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Το θέμα έχει «φουντώσει» καθώς ήδη πάνω από 3.000 αιτήσεις έχουν «παγώσει» στο υπουργείο Παιδείας και το αρμόδιο συμβούλιο για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των δικαιούχων.