espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 6:30:22 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Συμβούλιο της Ευρώπης «απαιτεί» την «άμεση» απελευθέρωση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον φυλακισμένο πολιτικό αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν.

Εντοπίστηκε σήμερα και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής ο 36χρονος που σχετίζεται με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη.

Σε περιστατικά ξυλοδαρμών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ληστείες, κλοπές κ.ά. φαίνεται να εμπλέκονται οι συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας.

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της Αθανάσιο Καρασαββίδη, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Τριανταφυλλίδη και τους υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Θανάση Γυαλιά και Στάθη Στεφανίδη.

Ο Δήμος Κιλκίς υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ‘’Ίασις’’ με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας (Κ.Η.Ο.Φ.) για άτομα με άνοια / alzheimer, ενόψει της κατάθεσης πλήρους πρότασης από την ‘’Ίασις’’ στο Υπουργείο Υγείας.

Μετά την επίκληση προς τους αγίους της Δύσης και της Ανατολής, οι 133 εκλέκτορες καρδινάλιοι εισήλθαν στην Καπέλα Σιξτίνα, όπου ξεκίνησε η διαδικασία του κονκλαβίου.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή που η πρώτη επίσκεψή σας εκτός Ελλάδας είναι στην Κύπρο».

Εγκαινιάζεται στις 16 Μαΐου στο ΑΧΕΠΑ η Μονάδα Αναφοράς Κρανιοπροσωπικών Διαφορών της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΜΒΙΕΕ) του ΑΠΘ. Πρόκειται για την πρώτη εθνική Μονάδα Αναφοράς και Αντιμετώπισης Κρανιοπροσωπικών Διαφορών σε δημόσια δομή και πρότυπο μονάδας αυτού του τύπου στην Ελλάδα.

Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν προς το παρόν για την επίπτωση που πιθανώς θα έχουν οι αμερικανικοί δασμοί στα λιμάνια της Ευρώπης, δεδομένου ιδίως ότι προς το παρόν δεν υπάρχει βεβαιότητα για το τι θα πράξει στο μέλλον ο Πρόεδρος Τραμπ.

Την πανηγυρική αθώωση της διευθύντριας της ΔΕΥΑ Παιονίας αποφάσισε το τριμελές Εφετείο Κιλκίς το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Μαΐου 2025 για την υπόθεση της ακαταλληλότητας ή μη του νερού στο Φανό Παιονίας, μετά από καταγγελίες κατοίκων τον Ιούλιο του 2022.