espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 1:13:04 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο «σημείο μηδέν» φαίνεται ότι παραμένουν οι σχέσεις κυβέρνησης – αγροτών, όπως προκύπτει από το πνεύμα των δηλώσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, ο οποίος μιλώντας στην Βουλή ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος «έχει κάνει εξαντλητικούς διαλόγους μαζί τους και πάντα με μια στάση στήριξής τους».

Το Ιράν έχει τη διάθεση να αποτελέσει η Ελλάδα μία πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη.

Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ΕΕ δεν είναι η οικονομία αλλά το προσφυγικό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης Κύριλλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συναντηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Κούβα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press.

Θα είναι η πρώτη φορά στα χίλια και πλέον χρόνια από την εποχή του σχίσματος που θα συναντηθούν οι αρχηγοί των δυο Εκκλησιών και το γεγονός προκαλεί διεθνή συγκίνηση και πολιτικό ενδιαφέρον.
Εγκεφαλικά νεκρός είναι ο ιταλός ηθοποιός Ραφαέλ Σουμάχερ, ο οποίος κρεμάστηκε κατά λάθος στη διάρκεια ζωντανής θεατρικής περφόρμανς στην Πίζα της Ιταλίας.

Ο 27χρονος Σουμάχερ προσπαθούσε να αναπαραστήσει μία σκηνή απαγχονισμού στη διάρκεια διαδραστικής περφόρμανς την Κυριακή.
Συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα, από τις 8 έως και τις 12 Φεβρουαρίου, οι διπλωματούχοι μηχανικοί την απεργία-αποχή τους από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο.
Νέο 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι αγρότες του μπλόκου, όπως αποφάσισαν το βράδυ της Πέμπτης.

Οι αγρότες εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ άουτ από το Σάββατο.
Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απειλεί καμία χώρα με έξοδο από τη Σένγκεν στέλνει ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως οι κανόνες της Συνθήκης δεν προβλέπουν τέτοια δυνατότητα.
Βερολίνο

Ήρθε στην Αθήνα με συγκεκριμένα σχέδια και βλέψεις. Στις διαδοχικές συναντήσεις που έχει ο γερμανός υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα με μια πλειάδα κυβερνητικών στελεχών ( τον υπουργό εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα, τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον υπουργό ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, και τελικά αλλά όχι τελευταίο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα), θέλει όχι μόνο να μάθει από πρώτο χέρι για την πορεία της κατασκευής των hot spot στα ελληνικά νησιά, αλλά και για να πιέσει για περισσότερα: για ταχύτερη και πληρέστερη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίηση, για ενδεχόμενη επέκτασής τους στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, για εντατικότερη συνεργασία του ελληνικού λιμενικού με το τουρκικό στο Αιγαίο και πάει λέγοντας.

Περισσότεροι από 110 εργάτες παγιδεύτηκαν την Παρασκευή στα έγκατα της γης μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου στη βορειοανατολική Νότια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του συνδικάτου τους, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία πρώτων βοηθειών 87 μεταλλωρύχοι έχουν διασωθεί.