espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 4:52:12 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με κύριο θέμα το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό συνεδριάζει αύριο Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, αλλά απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία έκδοσης στις ΗΠΑ του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Εκπρόσωποι της Iντερπόλ του Μεξικού μετέβησαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Αλτιπλάνο, όπου κρατείται ο «Τσάπο».

Με θετικά σχόλια υποδέχτηκε ο διεθνής Τύπος την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για για νίκη έκπληξη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν την κλίση του νέου προέδρου της ΝΔ προς τις μεταρρυθμίσεις και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει να ακολουθήσει, ενώ τον παρουσιάζουν ως τον αντίπαλο που θα μπορέσει να αμφισβητήσει τη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε πάνω από 516 ανέρχονται οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, εκ των οποίων 40% ήταν σεξουαλικές, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, καθώς άλλα 379 κρούσματα αναφέρθηκαν στην αστυνομία το Σάββατο.
Στο Νταβός θα επιχειρηθεί η προετοιμασία του εδάφους για να εισέλθει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην «τελική φάση». Τα Ηνωμένα Έθνη, διά του Έσπεν Μπαρθ Άιντα, αν και δεν «περπάτησε» η ιδέα για τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στο Νταβός, θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό πολλών διμερών και άλλων συναντήσεων αξιοποιώντας την παρουσία στο ελβετικό θέρετρο όλων των πρωταγωνιστών (Αναστασιάδης, Νταβούτογλου, Ακιντζί, αλλά και Αλ.

«Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολύ δουλειά» είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με το «Βήμα», εν μέσω της ροής των αποτελεσμάτων που καταγράφουν τη μεγάλη νίκη του έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

«O Oμπάμα, σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, τα τελευταία χρόνια έφερε και πάλι την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε απώλεια θέσεων εργασίας» πρόσθεσε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην υπό πολιορκία πόλη Μαντάγια της Συρίας, όπου υπάρχουν αναφορές για κατοίκους που πεθαίνουν από την πείνα.

Κομβόι με είδη πρώτης ανάγκης επρόκειται να μεταφερθεί την Κυριακή στην πόλη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Από σήμερα, Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Ξεκινά τη Δευτέρα στους χώρους των στρατιωτικών δικαστηρίων του Ρουφ ίσως η πιο κρίσιμη απολογία για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014.