espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 10:12:38 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά την Διαχείριση Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Α.Ε., για την μηνιαία κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου σε γραφική ύλη και για τις χρηματικές δωρεές που έχει πραγματοποιήσει μέχρι και σήμερα.

Αιματηρή επίθεση στη Ρωσία: τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Νταγκεστάν. Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στην περιοχή του Νταγκεστάν, στη νότια Ρωσία.

Το Space Network, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα παγκόσμια δίκτυα που υποστηρίζουν τον εμπορικό διαστημικό τομέα, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση του Space Network Greece.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) υπέγραψαν νωρίτερα σήμερα την προγραμματική συμφωνία τους, ανοίγοντας και τυπικά τον δρόμο για τον σχηματισμό του νέου ομοσπονδιακού κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Δυναμική θα είναι και φέτος η παρουσία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στην 21η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO από τις 8 έως τις 11 Μαΐου, με τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης την Ιταλία.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ε΄Δημοτική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ημερίδα με τίτλο «Μεταβάσεις των παιδιών: στηρίζοντας τα παιδιά στις μεγάλες αλλαγές», το Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αγίου Ελευθερίου 1).

Το ντέρμπι της Κυριακής (11/5, 20:00 – Γήπεδο Τούμπας) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν θα καθορίσει απλώς ποια από τις δυο ομάδες θα κατακτήσει την τρίτη θέση, αλλά θα σηματοδοτήσει και το τέλος μιας εποχής, καθώς ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα αγωνιστεί για τελευταία φορά.

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε σήμερα «σαφώς» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο σχετικά με την ταξινόμηση της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) ως «εξακριβωμένα εξτρεμιστικής» οργάνωσης και «απειλής για την δημοκρατική τάξη».

Ακλόνητο στήριγμα της Ουκρανίας, ο Μπόρις Πιστόριους αναλαμβάνει και πάλι το υπουργείο Άμυνας στην νέα γερμανική κυβέρνηση με αποστολή την επιτάχυνση του επανεξοπλισμού της Γερμανίας απέναντι στην αυξανόμενη ρωσική απειλή και την αβεβαιότητα της αμερικανικής στρατιωτικής προστασίας.

«Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μία από τις μεγαλύτερες Δημοκρατίες του κόσμου θα καταργούσε ερευνητικά προγράμματα με πρόσχημα την ύπαρξη του όρου διαφορετικότητα, ότι θα έκοβε τις βίζες σε ερευνητές.