espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 8:58:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο «χορό» των ρωσικών αντιποίνων προς την Άγκυρα για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη μεθόριο με τη Συρία μπαίνει και η αναστολή της ελεύθερης μετακίνησης Τούρκων πολιτών προς τη Ρωσία.
Σε συνάντηση που είχε με στελέχη της Google στην Καλιφόρνια, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Χοτόβελι ζήτησε τη συνεργασία της εταιρείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων «υποκίνησης σε βία» μέσω της ανάρτησης «εμπρηστικών» βίντεο στο YouTube.
Η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε πως η Άγκυρα ζήτησε συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν την Κυριακή στο Παρίσι, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου για το Κλίμα.

Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε στο τουρκικό αίτημα, λέγοντας πως «δεν μπορεί να πει περισσότερα» -χωρίς δηλαδή να αποδέχεται ή να αρνείται.
Τις αγοραστικές ευκαιρίες που προσέφεραν οι αλυσίδες λιανικής πώλησης λόγω της λεγόμενης Μαύρης Παρασκευής (Black Friday) αναζητούν σήμερα Αμερικανοί και Βρετανοί, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι περισσότεροι ψωνίζουν διαδικτυακά αντί να επισκέπτονται τα ίδια τα καταστήματα.
Επ' αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός-μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού -όπως προβλέπεται από το Νόμο- ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Στα «χαρακώματα» βρίσκονται η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι υπάλληλοι της Βουλής. Μετά την ανανέωση των 43 συμβάσεων των υπαλλήλων που η ίδια επί μήνες είχε αφήσει «στον αέρα», η κυρία Κωνσταντοπούλου εξεμάνη μέσω του Twitter κατά των υπαλλήλων της Βουλής αλλά και του διαδόχου της Ν.
Τους ελληνιστές της Ιταλίας συνάντησε το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Έχοντας πλήρη συνείδηση του επιστημονικού σας ρόλου και της αντίστοιχης αποστολής σας, και αναλογιζόμενοι την ιστορία και τον πολιτισμό της μεγάλης Χώρας, στην οποίαν εξελίσσεται η υψηλή δημιουργικότητα της προσωπικότητάς σας, είναι δικαίωμά σας αλλά και χρέος σας -χωρίς τούτο να ενέχει ίχνος οιασδήποτε μορφής αλαζονείας- να διεκδικείτε την ιδιότητα των κληρονόμων και συνεχιστών της παράδοσης του Κλασικού Δυτικού Πολιτισμού, κορυφαίος εκπρόσωπος του οποίου είναι σήμερα ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Είναι μια διαδικασία για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνομιλία του με ιταλούς δημοσιογράφους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Ρώμη.

Επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απέστειλε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά.

Στην επιστολή της αποσαφηνίζει ότι δεν πρόκειτα να συμμετάσχει σε καμμία συζήτηση, στη σύσκεψη των αρχηγών, για το ασφαλιστικό, ενώ σημειώνει με νόημα «Σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέμα κυβερνητικής πολιτικής δεν ενδείκνυται.

Η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε πως η Άγκυρα ζήτησε συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν την Κυριακή στο Παρίσι, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου για το Κλίμα.

Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε στο τουρκικό αίτημα, λέγοντας πως «δεν μπορεί να πει περισσότερα» -χωρίς δηλαδή να αποδέχεται ή να αρνείται.