espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 11:28:04 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ελεύθερος με αναστολή είναι πλέον, μετά από 30 χρόνια, ο ισραηλινός κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ που είχε καταδικαστεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαιρέτισε την αποφυλάκιση -προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ώστε να καταφέρει να επιτραπεί συντομότερα η μεταφορά του Πόλαρντ στο Ισραήλ.
Ποινική δίωξη σε βάρος 27 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματιών για επισφαλή δάνεια ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η δίωξη που ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα: Απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
«Τα εξωτερικά σύνορα - και αναφέρομαι ειδικά στη χώρα μου, την Ελλάδα - ελέγχονται. Οι μεγάλες προσφυγικές ροές συνεχίζουν να καταφθάνουν, αλλά οι πρόσφυγες ελέγχονται, εξετάζονται και ταυτοποιούνται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες».
Έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, διενήργησε το βράδυ της Πέμπτης το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά.

Κλιμάκιο αστυνομικών διαπίστωσε ότι έντεκα αλλοδαπές, επτά υπήκοοι Γεωργίας, τρεις από την Αλβανία και μία από το Καζακστάν, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής και βιβλιάρια Υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.
Τον εντοπισμό και τρίτης σορού, που ανήκει σε γυναίκα, στο διαμέρισμα που είχε γίνει στόχος της πολύωρης πολιορκίας στο Σεν Ντενί του βόρειου Παρισιού, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Παρασκευή.

Ο απολογισμός της επιχείρησης της Τετάρτης ανεβαίνει πλέον σε τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων Α.
Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απειλή στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη επίθεση σαν αυτή που βύθισε στο πένθος το Παρίσι τόνισε την Παρασκευή ο διευθυντής του FBI απαντώντας σε μία σειρά από βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, στα οποία η οργάνωση απειλεί ότι θα χτυπήσει τη Νέα Υόρκη.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα να αντικαταστήσει τον διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ κ. Σταύρο Σταυρόπουλο o oποίος τοποθετήθηκε τελικά ως 5ος Υποδιευθυντής Ασφάλειας Αττικής.
Για τη διαμόρφωση μιας επικίνδυνης κατάστασης στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων από ΜΚΟ που έφτασαν στο νησί και λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως πιστοποίηση, κάνουν λόγο υγειονομικοί φορείς της Λέσβου και εθελοντές.

Η πόλωση κυριαρχεί στη Νέα Δημοκρατία λίγες ώρες πριν ανοίξουν την προσεχή Κυριακή 22 Νοεμβρίου, οι κάλπες για την εκλογή του νέου αρχηγού. Οι αιχμές μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών είναι πολλές.