espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 7:37:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εβδομάδα κινητοποιήσεων στα λιμάνια εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων τους την ίδια στιγμή που φορείς του Πειραιά αναμένουν την απόφαση τυο ΣτΕ μετά την προσφυγή που είχαν καταθέσει κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και συζητήθηκε στις 6 Οκτωβρίου.
Κατηγορίες κατά του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χ. Θεοχάρης υποστηρίζοντας ότι στην τεχνική εταιρεία όπου ήταν μέτοχος υπήρχαν «μαύρα ταμεία».

Συγκεκριμένα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης που, όπως είπε, «κάνει μια δεξιά πολιτική ενώ μας λέει πως είναι αριστερή» και «που φωνάζετε για τους διεφθαρμένους -τους άλλους διεφθαρμένους- και οι ισολογισμοί της εταιρίας του κυρίου Φλαμπουράρη -συγγνώμη της ΄΄πρώην΄΄ εταιρίας του κυρίου Φλαμπουράρη- δείχνουν μετρητά στα ταμεία πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε χρονιά από το 2011 και μετά».
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας, πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η διήμερη επίσκεψη του γάλλου προέδρου κρίνεται ως ιδιαίτερης πολιτικής αλλά και οικονομικής σημασίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία με επιστολή τους στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν από την επιτροπή κυρώσεων για το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας να εξετάσει και να «αναλάβει δράση» μετά την πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από την Τεχεράνη.

Να υιοθετήσει κανόνες για τον περιορισμό της διαφθοράς που αφορά στους βουλευτές ζητά από την ελληνική κυβέρνηση το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει κανόνες για την αποδοχή δώρων από τους βουλευτές και για τις σχέσεις τους με λομπίστες, αναφέρει έκθεση αξιολόγησης την οποία συνέταξε η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης, δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Πέμπτης και περιλαμβάνει συστάσεις για την πάταξη της διαφθοράς στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 9 το πρωί της Πέμπτης.

Το Υπουργικό είχε προαναγγελθεί από την Τρίτη, έπειτα από διερευμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα και πάλι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στις 10 Οκτωβρίου, διπλή επίθεση αυτοκτονίας σκότωσε περισσότερα από 100 άτομα στο κέντρο της Αγκυρας. Πιθανώς οι βομβιστές να ανήκαν σε θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία. Το χειρότερο είναι ότι πολλοί περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο.
Έπειτα από μια σειρά επικίνδυνων περιστατικών που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ και σχετίζονταν με τη μη ορθή χρήση μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη διάρκεια των επικείμενων διακοπών των Χριστουγέννων αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις των drones, ο αμερικανός υπουργός Μεταφορών Άντονι Φοξ δήλωσε πως είναι απαραίτητο να θεσπιστεί άμεσα ένα μητρώο όλων των μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν στους ουρανούς των ΗΠΑ καθώς και των ιδιοκτητών τους.
Ο Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν, παρουσιάζεται από τα τοπικά και ελεγχόμενα από το καθεστώς ΜΜΕ ως ένας πολυάσχολος ηγέτης που διαπρέπει σε πλήθος δραστηριοτήτων. Είναι λάτρης της ιππασίας, της ποδηλασίας, του ψαρέματος, των θαλάσσιων και των μηχανοκίνητων αθλημάτων ενώ φαίνεται ικανός να διαπρέψει και ως μουσικός καθώς λατρεύει την κιθάρα και το τραγούδι.
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 09:50

Τι θα αλλάξει στον «Καλλικράτη»

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και οι αλλαγές στον «Καλλικράτη» αποτελούν κρίσιμες παραμέτρους στο... βαθμολόγιο της εφαρμοσμένης κυβερνητικής πολιτικής. Μαζί με τις αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση και το Προσφυγικό έχει τεθεί πολιτικά από την κυβέρνηση ως μετρήσιμος στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων στους δήμους της χώρας, με αναστροφή χρόνιων παθογενειών.