espa pkm

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2026, 11:55:59 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας, πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η διήμερη επίσκεψη του γάλλου προέδρου κρίνεται ως ιδιαίτερης πολιτικής αλλά και οικονομικής σημασίας.
Ένας ενήλικας και τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με σπαθί που δέχθηκαν από μασκοφόρο μέσα σε σχολείο της δυτικής Σουηδίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία.

Ο ύποπτος πυροβολήθηκε αργότερα από την αστυνομία.

Η γερμανική αστυνομία προειδοποίησε σήμερα για τον αυξανόμενο κίνδυνο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον πολιτικών από ακροδεξιά στοιχεία, ενώ ανακοίνωσε πως τα εγκλήματα εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων αυξάνονται δραματικά.

Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα και καπνό είχαν στην κατοχή τους και διακινούσαν ένας 41χρονος Έλληνας κι ένας 46χρονος Πακιστανός, που συνελήφθησαν στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, αλλά και σε έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν 14.245 πακέτα τσιγάρων και 495 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και 9.956 ευρώ.
Ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μενίδι την Πέμπτη στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής και σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατός του αποδίδεται σε πνιγμό.
Άκαρπη, όπως αναμένονταν, ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας των λιμενεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Θοδωρή Δρίτσα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά. Υπενθυμίζεται πως σήμερα Πέμπτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.
Tον πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β', υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική.
Το κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ) θα έχει συνάντηση στη Βιέννη την Παρασκευή, προκειμένου να καλέσει τους ηγέτες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης να ρίξουν τους τόνους και να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή, είπε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς λάτρεις του ταεκβοντό θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 23 έως Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και μάλιστα για καλό σκοπό.
«Δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος μας, είναι η απόφαση μας να ξαναπεράσει η εποπτεία και ο έλεγχος του εκπαιδευτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων, από το υπουργείο Εργασίας, στο υπουργείο Παιδείας».