espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 11:13:55 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 18:50

Deutsche Welle: Η οδύσσεια του 12χρονου Ατέκ

Ο 12χρονος Ατέκ είναι ένα από τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Βρίσκεται στο Βελιγράδι και θέλει να πάει στη Γερμανία μεταδίδει η Deutsche Welle.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε την ισραηλινή «κλιμάκωση», καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε νέα σκληρά μέτρα για την καταστολή των παλαιστίνιων ακτιβιστών σε ένα πλαίσιο βίαιων επεισοδίων στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης βρίσκεται στο επίκεντρο επίσκεψης που πραγματοποιεί την Δευτέρα στην Αθήνα ο Μάρτεν Φερβέι, διευθυντής της υπηρεσίας συντονισμού διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (διάδοχο σχήμα της Ομάδας Δράσης). Την Τρίτη πρόκειται να επισκεφθεί τη Λέσβο για την επιτάχυνση δημιουργίας του κομβικού σημείου υποδοχής (hotspot) στο νησί.
Mικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Απόλλων Ελλάς" στο Ν.Μώλο Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε κοντά στο χώρο των οχημάτων κατά τη διάρκεια εργασιών ενώ άμεσα εκκενώθηκε ο χώρος τόσο από τα συνεργεία όσο και από το πλήρωμα και δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.
Νέα δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη του προγράμματος «Διατροφή», για τη σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος, ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Φορείς του Πειραιά, θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν με τα πλοία από τα νησιά του Αιγαίου, συνέστησαν την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ζητώντας και από άλλους δημότες της πόλης να στηρίξουν την προσπάθεια δηλώνοντας εθελοντές.
Την θεσμοθέτηση του εκπαιδευτικού κουπονιού, το οποίο θα μειώσει το κόστος λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης, που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 6.000 ευρώ ανά παιδί, πρότεινε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ελλάδας, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.

Σε ισπανικό έδαφος, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 20 και 21 θα βρεθούν, οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της Ν.Δ. με πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία του κόμματος, ο κ.

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο κατά των προσφύγων σε πολλές πόλεις της Σαξονίας, ενώ σημειώθηκαν και νέες πυρπολήσεις κέντρων υποδοχής στη Θουριγγία

Στην πόλη Ζέμπνιτς στα σύνορα Γερμανίας-Τσεχίας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 2.500 διαδηλωτές, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα «ζωντανό σύνορο».
Η Άγκυρα καταγγέλλει τη Μόσχα ότι ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της, προφανώς στα πλαίσια των ρωσικών επιδρομών στη Συρία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το ρώσο πρέσβη για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Άγκυρα.