espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 9:36:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο μαζικός και ανοιχτός στην κοινωνία επισήμανε το πρωί της Δευτέρας ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης με μήνυμά του στο twitter.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα πιο συνεκτικός και εξίσου δημοκρατικός.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την προσφυγική κρίση.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επέστρεψε στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο.
Ξεκάθαρη νίκη πέτυχαν την Κυριακή οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και στο δήμο της Βιέννης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση, και μάλιστα σε απόσταση εννέα εκατοστιαίων μονάδων, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.
Για δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας στο μακελειό της Άγκυρας, μιλά το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο. Οι άνδρες αυτοί, πραγματοποίησαν την διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα. Η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος και την οργή, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να ανακαλύψουν στοιχεία των ταυτοτήτων των δραστών.
Ανοικτό παραμένει το μέτωπο των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών, όπου «όλα είναι μαχητά», όπως δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Σε ένα «κολασμένο» 40ήμερο εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ εισήλθε και τυπικά η συντηρητική παράταξη στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της. Μετά την οριστικοποίηση της 22ας Νοεμβρίου ως της ημέρας του πρώτου γύρου των εκλογών και της 29ης Νοεμβρίου για τον ε.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυξημένοι φόροι για να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη εισροή προσφύγων στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Μπορούμε να χαιρόμαστε επειδή διαχειριζόμασταν καλά την οικονομία μας επί χρόνια και η οικονομική μας κατάσταση είναι σήμερα καλή» ανέφερε η Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξης που πρόκειται να δημοσιευτεί στο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild τη Δευτέρα.
Στην πρώην Ανατολική Γερμανία δεν υπήρχε ελευθερία έκφρασης, αναγνώρισε η γερμανίδα καγκελάριος κάνοντας λόγο για «ουσιαστικά γνωρίσματα δικτατορίας». Η εικόνα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας ωστόσο «δεν ήταν μόνο άσπρο-μαύρο», επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ.
Πέντε μέλη της διεθνούς αποστολής στήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν ένα βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην πρωτεύουσα Καμπούλ, ανέφεραν επίσημες πηγές σήμερα Δευτέρα.

Αξιωματικοί της αποστολής του ΝΑΤΟ, που έδωσε τον αριθμό των νεκρών αλλά όχι τα ονόματα και τις εθνικότητες των νεκρών και τραυματιών, είπε ότι η συντριβή του ελικόπτερου έγινε χθες το απόγευμα στο αρχηγείο στην Καμπούλ.
Τον σαουδάραβα υπουργό Άμυνας συνάντησε ο ρώσος πρόεδρος για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, ενώ το Ριάντ -που συντάσσεται με τις ΗΠΑ και η αεροπορία του οποίου επιχειρεί εδώ και μήνες στη συριακή επικράτεια- είχε εκφράσει την έντονη ενόχλησή του για την επέμβαση της Μόσχας.