espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 7:38:16 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 19 Απριλίου 2025 20:28

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

Στις 19:37 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η ειδική πτήση που μετέφερε το Ανέσπερο Άγιο Φως στην Αθήνα, το οποίο παρέλαβε από τα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξήγαγε προϊόντα διαστημικής τεχνολογίας, περιλαμβανομένων δορυφόρων, υποτροχιακών οχημάτων και οχημάτων εκτόξευσης διαστημικών σκαφών, αξίας 1,217 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στα στρατεύματά του να τηρήσουν μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία με την ευκαιρία του Πάσχα, αρχής γενομένης από τις 18.00 ώρα Ελλάδας και έως τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, καλώντας το Κίεβο να κάνει το ίδιο.

Το Ιράν και οι ΗΠΑ, που είχαν σήμερα στη Ρώμη συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, θα συνεχίσουν τις συζητήσεις την 26η Απριλίου στο Ομάν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Ο Ελύτης αναδεικνύει σε στίχους ημερολογιακής μορφής την εμπειρία του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, εκφράζοντας τον ξεσηκωμό της φύσης και τη λυρική χαρά του.

Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες.

«Το Άγιο Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, μας θυμίζει πάντα ότι μέσα από τον πόνο, τις δυσκολίες, τις κακουχίες, τις αντιξοότητες, τελικά γεννιέται το φως και η ελπίδα», αναφέρει στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ ξεκίνησαν σήμερα γύρω στις 12.30 ώρα Ελλάδας στη Ρώμη υπό την αιγίδα του Ομάν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

Η Ρωσία ανακτά έλεγχο στην περιοχή του Κουρσκ, ολοκληρώνοντας σημαντικές στρατηγικές νίκες έναντι της Ουκρανίας. Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την ανάκτηση του προτελευταίου οικισμού που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθεί την Τρίτη στη Μόσχα με τον σουλτάνο του Ομάν, Χαϊθάμ μπιν Ταρίκ, ο οποίος έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο χώρες.