espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 7:36:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μετά από αριθμό προσφυγών, και ακόμη και την έκκληση «ελέους» από τον Πάπα, οι αρχές της Τζόρτζια προχώρησαν τελικά στην εκτέλεση της Κέλι Ρενέ Γκίσενντεϊνερ, της μοναδικής γυναίκας στην πολιτεία εδώ και 70 χρόνια που είχε καταδικαστεί σε θάνατο.
Νεκρά, ύστερα από κατανάλωση δηλητηριασμένων δολωμάτων κυανίου, εντοπίστηκαν συνολικά 13 ζώα -επτά αλεπούδες και έξι σκυλιά- στην περιοχή μεταξύ Σιδηρώ και Κυριακής στον Έβρο.

Τα άτυχα ζώα, καθώς και 20 φόλες, εντόπισε η μονάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της WWF, που εδρεύει στη Δαδιά, στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν επισκέφθηκε την εν λόγω περιοχή, κατόπιν ενημέρωσης από κατοίκους για την ύπαρξη δολωμάτων και πολλών νεκρών ζώων.

Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που ανέδειξαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για τη συνολική πρόταση σχετικά με τη σύνθεση του προεδρείου.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν οι διοικήσεις στους οργανισμούς» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την ενέργεια της διοίκησης του ΟΑΣΑ να ζητήσει τη σύλληψη οδηγού που προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο πρόσφυγες σε ασφαλές καταφύγιο από τη βροχή.

Ως εγγυητής της ενότητας της Ν.Δ. θα επιδιώξει να εμφανιστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχοντας την πλήρη στήριξη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και κορυφαίων στελεχών, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Ικανοποιητική συμφωνία με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα επιστροφή στις αγορές, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Wall Street Journal.

Αποτιμώντας επίσης τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως περίμενε ότι θα είναι δύσκολες αλλά δήλωσε έκπληκτος από την θέση του Β.
Η Ομάδα των Επτά (G7) και οι χώρες του Κόλπου δεσμεύθηκαν χθες να παράσχουν 1,8 δισεκ. δολάρια για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών του ΟΗΕ που βοηθούν τους σύρους πρόσφυγες.

«Συμφωνήσαμε να παράσχουμε από κοινού 1,8 δισεκ.
Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, έπειτα από τη ρίψη ρουκέτας εναντίον της πόλης Άσντοντ την οποία αναχαίτισε το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.
Μετά από αριθμό προσφυγών, και ακόμη και την έκκληση «ελέους» από τον Πάπα, οι αρχές της Τζόρτζια προχώρησαν τελικά στην εκτέλεση της Κέλι Ρενέ Γκίσενντεϊνερ, της μοναδικής γυναίκας στην πολιτεία εδώ και 70 χρόνια που είχε καταδικαστεί σε θάνατο.
Με το Παρίσι να έχει επιμείνει σε κάθε τόνο πως δεν πιστεύει ότι ο Άσαντ μπορεί να έχει μέλλον στη Συρία, η γαλλική Δικαιοσύνη έχει ανοίξει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συριακής κυβέρνησης για πιθανή τέλεση εγκλημάτων πολέμου.