espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 2:35:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Ταράζει τα νερά στο ΠαΣοΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με την οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη συμφωνία την Πέμπτη εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.
Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη η υπουργική απόφαση που αφορά την κυνηγετική περίοδο 2015-2016. Οι νέες ρυθμίσεις είναι φέτος κατάτι αυστηρότερες, καθώς ο κ.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι σε κατάστημα της αλυσίδας ΙΚΕΑ στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

«Γύρω στις 13.00 το μεσημέρι λάβαμε κλήση που μας ενημέρωνε για τραυματισμούς στο ΙΚΕΑ [.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής κεντρικού αγωγού στην Αίγινα που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζουφλος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο τη μετατόπιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, που είναι απαραίτητη για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού αγωγού.
«Η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται» δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

«Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται ,αυτή τη στιγμή, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και η επόμενη ημέρα, με πρώτο και βασικό στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σχετικά με το χρέος.
Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων σημειώθηκε τη Δευτέρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερα άτομα και να σχηματιστούν ουρές οχημάτων.

Η καραμπόλα σημειώθηκε γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι, για αδιευκρίνιστους λόγους, στο ύψος του κόμβου των Νέων Μουδανιών, στο ρεύμα που οδηγεί προς Χαλκιδική.
Η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει ξεφύγει εντελώς στην Κω. Ακόμα και πολυτελή... ιστιοφόρα έχουν επιστρατευθεί από τους τούρκους δουλεμπόρους για να μεταφέρουν μετανάστες. Το πρωί ένα πολυτελές ιστιοφόρο, 20 μέτρων, χωρίς σημαία, το οποίο μετέφερε 250 πρόσφυγες κυρίως από Συρία (που πλήρωσαν 2.000 δολάρια ο καθένας στους δουλεμπόρους) προσέγγισε στο λιμάνι της Κω και άρχισε να εκπέμπει σήμα κινδύνου, δήθεν ότι κινδυνεύει να βυθιστεί.
Επείγουσα έρευνα διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από τη δημοσιοποίηση, από τον ανταποκριτή του Associated Press κ. Ντάλτον Μπένετ, οπτικού υλικού, με κρούσμα ρατσιστικής βίας από αστυνομικό, στην Κω.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι κάτοικοι του Ντιγιάρμπακιρ, μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της νοτιανατολικής Τουρκίας που αποτελεί κέντρο για τον κουρδικό πληθυσμό της χώρας, ζούσαν με σχετική ηρεμία. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της άτυπης εκεχειρίας μεταξύ της Τουρκίας και του PKK.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα βοήθεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ σε βάθος εξαετίας για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικά αυξημένο όγκο μεταναστών.