espa pkm

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026, 12:02:26 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Η μάχη της συνδρομητικής TV

Το «ψυχολογικό» όριο των 400.000 πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης έσπασε προ ημερών ο ΟΤΕ, ο οποίος πλέον μεγεθύνει το αποτύπωμά του στην πολλά υποσχόμενη pay TV και σπεύδει να μεγαλώσει το μερίδιο αγοράς του στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Στην ακύρωση του προεδρικού διατάγματος προστασίας του Υμηττού οδηγεί απόφαση-βόμβα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Σύμφωνα με το σκεπτικό, ο καταργηθείς πλέον Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) θα έπρεπε πριν από τη σύνταξη του ΠΔ 187/2011 να έχει προχωρήσει σε εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Την επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στο Κουρδικό, ταυτόχρονα σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, αποτυπώνει η εφιαλτική κατάσταση στην πόλη Τζίζρε της νοτιοανατολικής Τουρκίας που τελεί ουσιαστικά υπό στρατιωτική πολιορκία. Η χώρα οδεύει σε εμφύλιο πόλεμο, προειδοποιεί ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς -ο οποίος κινδυνεύει με άρση της βουλευτικής του ασυλίας και δίωξη.
Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Πίτερ Ρόμπινσον, καθώς δεν εξασφάλισε τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του τοπικού κοινοβουλίου, σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει γνωρίσει η επαρχία αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και μια δεκαετία, με αφορμή μια δολοφονία που φέρει τη «σφραγίδα» του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού.
Τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής, παρά τις ενστάσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων για διακοπή της δίκης εν όψει εκλογών και προεκλογικής περιόδου, ζητάει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Τάκης Φύσσας, προκειμένου να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας για τη νύχτα δολοφονίας του γιου του, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου.

H χώρα μπορεί να πάει μπροστά με μεγάλες αλλαγές, ήταν το μήνυμα που έστειλε την Πέμπτη από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο της πόλης.

Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει τις τελευταίες δύο ημέρες στην πΓΔΜ από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών που έχει φθάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με παρατηρητές και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή.
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 01:50

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στον Μεϊμαράκη

Προεκλογική ομιλία στα Γιάννενα εκφωνεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηπειρο. Σε ομιλία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρτα, νωρίτερα, εξέφρασε την αισιοδοξία του

Το ΚΚΕ δεν τάσσεται υπέρ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ούτε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και δεν μιλά για το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι», όπως κάνει η «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από την 25η Ιανουαρίου, επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Mega, ερωτηθείς τι χωρίζει το ΚΚΕ από την Λαϊκή Ενότητα.

Στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, στις εγκασταστάσεις της ΔΕΘ, εκφωνεί προεκλογική ομιλία η πρόεδρος του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά.

Νωρίτερα η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε με την διοίκηση της HElexpo ΔΕΘ και συζήτησε για την πορεία της έκθεσης και άλλα οικονομικά θέματα.