espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 8:26:20 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος στη Νότια Κορέα Χαν Ντακ-σου δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως έχει δώσει οδηγίες προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως συνομιλίες σχετικά με τους δασμούς με τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ινδία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σε άμεση απαγόρευση αλιείας, διακίνησης και διάθεσης οστρακοειδών από τις θαλάσσιες ζώνες Περαίας και Αγίας Τριάδας, έπειτα από τον εντοπισμό τοξικού φυτοπλαγκτού που ενδέχεται να προκαλέσει παραλυτική δηλητηρίαση στους καταναλωτές.

Ρευματοκλοπή άνω των 40.000 ευρώ αποκάλυψαν έλεγχοι της ΔΕΔΔΗΕ σε δύο καταστήματα εστίασης στις περιοχές της Τούμπας και της Τριανδρίας, στη Θεσσαλονίκη, και γι’ αυτό το λόγο συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Διήμερη περιοδεία στον Δήμο Ορεστιάδας πραγματοποίησε η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, Έλενα Σώκου, στο πλαίσιο της διαρκούς παρουσίας της κυβέρνησης στην ακριτική περιοχή του Έβρου και της έμπρακτης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σιγκέρου Ισίμπα προειδοποίησε σήμερα ότι οι τελωνειακοί δασμοί τους οποίους επέβαλαν οι ΗΠΑ μπορεί δυνητικά να αποδιοργανώσουν, αν όχι να ανατρέψουν την παγκόσμια οικονομική τάξη, διατυπώνοντας την πιο αυστηρή προειδοποίηση από πλευράς Τόκιο μέχρι σήμερα για τη ζημιά που ενδέχεται να προκαλέσουν οι αποφάσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 52 ουκρανικά drones. Τα τριάντα τρία από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπριάνσκ, άλλα δέκα στους αιθέρες της περιφέρειας Αριόλ, και τα υπόλοιπα πάνω από τις περιφέρειες Κουρσκ, Τούλα, Καλούγκα και Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία που απέμεναν σε λειτουργία στη Λωρίδα της Γάζας έγινε στόχος ισραηλινού αεροπορικού βομβαρδισμού χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), να χάσει τη ζωή του παιδί ελλείψει περίθαλψης, ενώ ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως στοχοποίησε «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα διέψευσε την κατηγορία.

H θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2025, ο καιρός αναμένεται κατά διαστήματα νεφελώδης, με τους ανέμους να φτάνουν έως και τα 5 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε επίπεδα φυσιολογικά για την εποχή.

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανόν να σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και κυρίως μέχρι το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.

Καθώς η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μεταμορφώνονται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κόμβους ψηφιακού εμπορίου, μια νέα έρευνα του Mediaposte Hit Mail που δημοσιοποιήθηκε ενόψει του Balkan eCommerce Summit 2025 καταγράφει μια εικόνα εντυπωσιακής ανάπτυξης, αλλά και σκληρού ανταγωνισμού.