espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 2:29:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στον αποκλεισμό του κόμβου Στρατωνίου προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας μεταλλωρύχοι, ενώ κλείνει και ο κόμβος των Πλανών.

Η διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων πραγματοποιείται με αίτημα να συνεχιστούν οι εργασίες σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας τους, έπειτα από την κυβερνητική απόφαση για προσωρινή αναστολή των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός.
«Καλώ όλους σε μια νέα συστράτευση». Με αυτή τη φράση ο Γιώργος Παπανδρέου, στη δήλωση που έκανε τη Δευτέρα, άνοιξε μεν την πόρτα των συνεργασιών, αλλά από ότι φαίνεται το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν πρόκειται ούτε να αναστείλει τη λειτουργία του ούτε να «δανείσει» στελέχη του σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων.
Την εκτίμηση ότι η 27η Σεπτεμβρίου είναι η πλέον εφικτή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατόπιν της συνάντησης με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.
Θέατρο προεκλογικής διαμάχης έγιναν για μία ακόμη φορά οι συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης, με την υπό τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα να κατηγορεί την ΕΡΤ για αποκλεισμό από τα πάνελ και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα αναπαντά με αιχμές για μερίδα το λέοντος στην προβολή.
Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαπολύσουν σύντομα «εκτεταμένες» αεροπορικές επιχειρήσεις για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτος από περιοχή στη βόρεια Συρία που συνορεύει με την Τουρκία, δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κακό συντονισμό και σοβαρές ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και προσωπικό για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, διαπιστώνουν τα μέλη της «Διεθνούς Αμνηστίας» στη Λέσβο, όπου διεξήγαν ερευνητική αποστολή. Την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι μόνο τον Αύγουστο έφτασαν στο νησί περισσότεροι από 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Χωρίς τη Βρετανία δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, προσφέροντας την υποστήριξή του στον βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στις σκανδιναβικές χώρες σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ερείσματα καθώς το Λονδίνο πιέζει για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ.
«Σήματα» από τις ΗΠΑ, μέσω των οποίων διαφαίνεται η πρόθεσή τους να εξομαλύνουν τις τεταμένες σχέσεις τους με τη Ρωσία, υποστηρίζει ότι λαμβάνει η Μόσχα. «Ηδη λαμβάνουμε τέτοιου είδους σήματα από τους Αμερικανούς, αν και για την ώρα δεν είναι και πολύ σαφή», υποστήριξε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Νεκρός ανασύρθηκε ορειβάτης στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων. Πρόκειται για Ελληνογερμανό που είχε εντοπιστεί να κρέμεται το απόγευμα της Κυριακής από σκοινί σε γκρεμό, ήταν όμως νεκρός όταν οι διασώστες τον πλησίασαν έπειτα πολύωρες προσπάθειες.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ) την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Όπως είναι γνωστό, έχει δοθεί άδεια από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας, όπως έγινε και στις εκλογές κατά το παρελθόν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.