espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 9:07:26 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα εύκολα ψέματα των προηγούμενων εκλογών και του δημοψηφίσματος έβλαψαν βαθειά τη χώρα. Η βλάβη συνεχίζεται με την πρόκληση ξανά εκλογών για καθαρά εσωκομματικούς λόγους.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο αφού αποβιβάσει τους πρόσφυγες, πιθανότατα θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θα αναχωρήσει εκ νέου για τη Μυτιλήνη.
Άκυρη φέρεται να θεωρεί η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως μετέδωσε το Mega, η πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για τις εξελίξεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και, επικαλούμενη το άρθρο 37 του Συντάγματος, αναφέρει πως για τον λόγο αυτό η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.
«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε φωνή στον λαό που ψήφισε όχι. Πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να δώσουμε έκφραση στην λαϊκή θέληση», δήλωσε ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο Κ.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα.

Πηγή: Το Βήμα

Με βασικό στόχο να εκθέσει πολιτικά τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να αναδείξει την αποκλειστική του ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, την τρίτη εντός οκτώ μηνών σε συνθήκες παράλυσης της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκρότησαν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Σύμφωνα με την επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής, πρόεδρος του σχηματισμού είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μία εβδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στο Τιαντζίν της Κίνας, η κατάσταση φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει εξομαλυνθεί καθώς σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ ξέσπασαν τέσσερις νέες εστίες στην περιοχή του δυστυχήματος.

Την ανάδειξη σταθερής και συνεκτικής κυβέρνησης τετραετίας ζήτησε, με ανάρτησή του στο Τwitter το πρωί της Παρασκευής o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, λίγες ώρες μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκρότησαν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Σύμφωνα με την επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής, πρόεδρος του σχηματισμού είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.