espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 7:57:30 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η ένταση στην νότια Τουρκία αναζωπυρώνεται σε διαφορετικά μέτωπα, με δύο ξεχωριστά αιματηρά περιστατικά: Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός και δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά σε ένοπλη επίθεση στo Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μόλις μία ημέρα μετά από ανάλογο περιστατικό στο Τζεϊλανπιλάρ -για το οποίο είχε αναλάβει την επίθεση το ΡΚΚ- ενώ λίγο αργότερα, σε άλλο σημείο, πυρά από τη συριακή πλευρά σκότωσαν έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν δεύτερο.
«Η ασυμβίβαστη αριστερή συνείδηση του πρωθυπουργού», «διακριτική στη δημόσια σκηνή, αλλά γυναίκα που ασκεί σημαντική επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα», αλλά και «στενή φίλη της Ζωής Κωνσταντοπούλου». Αυτά, και πολλά άλλα, είναι η σύντροφος του έλληνα πρωθυπουργού, την οποία το γαλλικό περιοδικό Paris Match συστήνει στο αναγνωστικό του κοινό μέσα από ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Μπέτυ, η σιδηρά κυρία του Τσίπρα».
Την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή ποιοι είναι οι 250 εκατομμυριούχοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Την ικανοποιήση της Επιτροπής και των υπολοίπων θεσμών για τη χτεσινή ψήφιση από την ελληνικη βουλή του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων εξέφρασε μέσω twitter, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.
Παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Περίπου 15 άτομα έφτασαν πεζή στην εξωτερική πύλη του Μεγάρου Μαξίμου και πέταξαν φέιγ βολάν ζητώντας διαγραφή του χρέους και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πέντε εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται το αρχικό κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που έκαιγε για μέρες τον περασμένο Ιούνιο στον χώρο της εταιρείας Γενική Ανακυκλώσεως - Κτηματική Ξενοδοχειακή ΑΕ στον Ασπρόπυργο.
Εχοντας πλήρη συναίσθηση της παρούσας κατάστασης και με δεδομένες τις ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σπουδαστές εξαιτίας της το Ιδρυμα Ωνάση αυξάνει κατά 61% τον αριθμό των υποτροφιών που θα χορηγηθούν το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 16 σε σχέση με την αρχική προκήρυξη.
Συνεργασία με τον πρωθυπουργό έχουν το μεσημέρι της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου η συνάντηση με τον πρωθυπουργό γίνεται έπειτα από αίτημά της.