espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 6:34:55 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με τον Πάνο Καμμένο θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδών θα βρεθούν οι εξελίξεις και τα νέα μέτρα.

Επίσης, την Τρίτη το πρωί στις 8:30 αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανουσά Ολάντ είχε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφενός εξέφρασε στον Γάλλο ομόλογό του συγχαρητήρια για την αυριανή Εθνική Εορτή της Γαλλίας και, αφετέρου, τον ευχαρίστησε θερμώς για την, καθοριστικής σημασίας, συμβολή του ως προς την επίτευξη της Συμφωνίας κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του «για την νέα συμφωνία-μνημόνιο» καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, να πουν το πραγματικό, ανυποχώρητο, μεγάλο «ΟΧΙ» στη συμφωνία-μνημόνιο, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και ν' αντιπαλέψουν στο δρόμο και τους χώρους δουλειάς τα μέτρα - φωτιά που περιέχει, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα βάρβαρα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων.

Στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη περί Grexit μετά το δημοψήφισμα, αναφέρεται ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια κ.

Αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να παραμείνει προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής.
Σε νέα κινητοποίηση προχωρά το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα, στις 19:00 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κόντρα στο νέο μνημόνιο.

Όπως σημειώνει: «Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση.
Ως μη νόμιμο επέστρεψαν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας πίσω στην κυβέρνηση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε την σύσταση και την οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.
Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής με επιστολή που απηύθυνε στο προεδρείο της Βουλή.

Ο Νίκος Χουντής ήταν ένας από τους 15 που ψήφισαν «ναι» αλλά με επιστολή τους δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προχωρά σε σειρά εκτιμήσεων για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, λέγοντας ότι η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβό τίμημα για λάθη και αστοχίες», και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τι σκοπεύει να κάνει και να «τερματίσει τη διπλή γλώσσα».