espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 2:52:27 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έκκληση προς του πολίτες να ταχθούν υπέρ της επολογής του «ναι» στην Ευρώπη, προκειμένου να αποοτραπεί η εθνική ήττα της εξόδου από το ευρώ απευθύνουν, με κοινό τους κείμενο, 50 Πανεπιστημαικοί καθηγητές ευρωπαικών και διεθνών σπουδών.

«Όλη αυτή η φιλολογία να ακυρωθεί ένα δρομολογημένο δημοψήφισμα που κατοχυρώνει τη λαϊκή έκφραση σε μία κυρίαρχη δημοκρατική πολιτεία, είναι μία κίνηση άκρως αντιδημοκρατική» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 τόνισε ότι γίνονται αυτή τη στιγμή παράλληλα άτυπες διαπραγματεύσεις.
Παρέμβαση ενόψει του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στο δημοψήφισμα, ο ελληνικός λαός δεν καλείται να κρίνει κάποια τελική συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά στην ουσία να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.
«Η πορεία της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια συνάντησής του με ομάδα ελληνοαμερικανών φοιτητών.

«Παρακαλούμε τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα για να παραμείνει η χώρα σε αυτή την πορεία.
Σε φουσκωτή βάρκα εντοπίστηκαν 47 μετανάστες τις πρωινές ώρες ανοιχτά των ακτών της Κω, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος τους οδήγησαν στο λιμάνι του νησιού.

Εν τω μεταξύ βραδινές ώρες εντοπίστηκε ακυβέρνητο πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Συκαμιάς, νότια της Λέσβου, όπου επέβαιναν 41 άνθρωποι.
«Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις. Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες και για αυτό ακριβώς το λόγο συνεχώς παρακολουθούμε τι ακριβώς βγαίνει από τις τράπεζες, τι αναλαμβάνεται και τι απομένει» είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το πολιτικό σύστημα αναμένοντας ραγδαίες εξελίξεις ακόμα και τα ξημερώματα της Τετάρτης έπειτα από τις πολύ αρνητικές εξελίξεις που έφερε η απόφαση για το δημοψήφισμα και η απόφαση του Eurogroup της Τρίτης, που έχουν αφήσει τη χώρα να αιωρείται πάνω από τον γκρεμό χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με την Ελλάδα, καθώς πιστεύει ότι η Αθήνα θα δεχθεί τη σφαίρα, εξέφρασε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας.
Μεταστροφή στις προθέσεις των ψηφοφόρων εν όψει του δημοψηφίσματος έχει φέρει το κλείσιμο των τραπεζών.

Σύμφωνα με έρευνα της ProRata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών καταγράφεται προβάδισμα του «Όχι».
Την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα δηλώνουν οι 11 αρχηγοί κρατών της «Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους λαούς της Αμερικής μας - Συνθήκης για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TCP)». Στη συμμαχία ανήκουν η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Βολιβία, η Νικαράγουα, ο Άγιος Δομίνικος, το Εκουαδόρ (Ισημερινός), ο Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες, η Αντίγκουα & Μπαρμπούντα, η Σεντ Λουτσία, ο Άγιος Χριστόφορος & Νέβις και η Γρενάδα.