espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 4:33:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνεδριάζει το απόγευμα η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, με το βλέμμα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στη συμφωνία με τους δανειστές μέσα στον Μάιο ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.
Προβλήματα έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών που εστάλησαν στους παρόχους υγείας. Στις βεβαιώσεις δεν περιλαμβάνεται το clawback του δευτέρου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου, καθώς και η εκκρεμούσα απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκατ.
Η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα εκκρεμεί προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία «Σι Λινκ Φέρρις», θυγατρική της «ΝΕΛ» από τη δρομολογιακή γραμμή Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος.

Προηγήθηκε η σχετική ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), την περασμένη Παρασκευή, που ζητά και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε βάρος της εταιρείας, καθώς το πλοίο της, το επιβατηγό- οχηματαγωγό «Ταξιάρχης», έχει να εκτελέσει δρομολόγιο από τις 27 Απριλίου.

Η συνταγματικότητα ή μη της εισφοράς αλληλεγγύης που έχει επιβληθεί από το 2010 στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, απασχολεί σύμφωνα με πληροφορίες την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και η απόφαση αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Στην πλήρωση των δύο κενών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, θα προχωρήσει την Τρίτη το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνέρχεται εκτάκτως υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Στη 1 μετά το μεσημέρι πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διατύπωση γνώμης για την τοποθέτηση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τριών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.

Την δυσφορία του για τις «βασανιστικές διαδικασίες» που ακολουθούνται στις συνεδριάσεις της Βουλής διατύπωσε ο α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλ. Μητρόπουλος με αφορμή την πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τις ερωτήσεις που τέθηκαν στους προτεινόμενους για την διοίκηση της ΕΡΤ.

Αεροσκάφος της γαλλικής εταιρείας Air France που εκτελεί πτήση από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό τις ΗΠΑ συνοδεύεται από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης για λόγους ασφαλείας, μετά από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι WABC.

Το κύμα καύσωνα που πλήττει τμήματα της νότιας αλλά και της βόρειας Ινδίας κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 539 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Με κύριο αντικείμενο τα εθνικά μας θέματα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με το προεδρείο της ελληνοαμερικανικής ομογενειακής οργάνωσης American Hellenic Institute (ΑΗΙ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον συντονισμό κοινών δράσεων προκειμένου η ελληνοαμερικανική οργάνωση να συνδράμει στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας προς κάθε κατεύθυνση.