espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 4:34:22 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη 1 μετά το μεσημέρι πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διατύπωση γνώμης για την τοποθέτηση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τριών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.
Με φόρα προς τη «μητέρα των μαχών», τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2015, τρέχουν οι νεόκοποι Podemos και Ciudadanos καταγράφοντας βάσει των exit poll σημαντικά κέρδη στις κάλπες των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.
Με απροσδόκητα ισχυρό προβάδισμα αναδείχθηκε ο συντηρητικός Αντρέι Ντούντα νικητής στο δεύτερο γύρο για την προεδρία της Πολωνίας, εκτοπίζοντας τον Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι.

Η επκράτηση του υποψηφίου του κόμματος «Νόμου και Δικαιοσύνης» έναντι της κυβερνώσας «Αστικής Πλατφόρμας» προμηνύει σκληρή μάχη, αν όχι αλλαγή κατεύθυνσης, στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε συνολικά 139 τάφους μεταναστών, στην πλειονότητά τους ομαδικοί, σε στρατόπεδα που χρησιμοποιούν δίκτυα τράφικινγκ στα σύνορα με την Ταϊλάνδη.

Οι αρχές της χώρας θα προχωρήσουν στην εκταφή των σορών.
Από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πάσχει ο διάσημος ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ και, όπως αποκάλυψε ο γιος του, αγωνίζεται να θυμηθεί τις πιο διάσημες ταινίες του. Ο 83χρονος, αιγυπτιακής καταγωγής, ηθοποιός, του οποίου η φήμη εκτοξεύτηκε το 1962 όταν πρωταγωνίστησε στον «Λόρενς της Αραβίας» και αργότερα το 1965 στον «Δόκτωρα Ζιβάγκο», χτυπήθηκε από την ασθένεια τα τελευταία τρία χρόνια.
Στην Ασφάλεια Πατρών κρατείται και ανακρίνεται ένας 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως έπνιξε την 48χρονη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους. Ο κατηγορούμενος φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά το θάνατο της συζύγου του.
Δέκα κριτήρια που πριμοδοτούνται με διαφορετικά μόρια και ποσόστωση έως 10% επί του αριθμού εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή προβλέπει το νέο σύστημα μετεγγραφών που αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Παιδείας.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει άμεσα συμφωνία για όλα τα ζητήματα, η υλοποίηση της οποίας δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει στάδια σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν. Χουντής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κ.
Παρελθόν για το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι αποτελεί η ευρύτατη πλειοψηφία που είχε εξασφαλίσει σε τοπικό επίπεδο το 2011, καθώς οι εκλογές της Κυριακής μπορεί να του χάρισαν την πρώτη θέση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο, η έλλειψη αυτοδυναμίας θα κάνει δύσκολη έως αδύνατη τη συγκρότηση συμμαχιών.
Καταθέτει στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου η Βίκυ Σταμάτη για τα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη διάθεση να αποκαλύψει πολύ περισσότερα από όσα περιγράφει στην κατάθεση, που έχει ήδη δώσει στον εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη μετά την απόδρασή της από το νοσοκομείο, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα.