espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 8:46:37 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14.30 το μεσημέρι και ανακοινώθηκε μέσω Twitter από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Επίθεση σε όσους από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ομάδες της Αριστεράς, επιχειρούν να σφετεριστούν τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χ.

Την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Την πρόθεσή τους να βρίσκονται τακτικά, εκτός της τράπεζας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, υλοποιούν το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι θα περιδιαβούν στο εντός των ενετικών τειχών (16ος αιώνας) τμήμα της Λευκωσίας, που είναι διχοτομημένο για πάνω από μισό αιώνα.
«Πάνε σαν την χελώνα». Με αυτή την απίστευτη έκφραση παρομοίασε κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών στις Βρυξέλλες. «Δεν κινείται τίποτα, επειδή κάθε τρίτη ημέρα ο Βαρουφάκης μας παρουσιάζει νέες ιδέες, που είναι συνήθως εξίσου ανώριμες όπως και οι προηγούμενες» πρόσθεσε – παραγνωρίζοντας προφανώς το γεγονός ότι ο έλληνας υπουργός οικονομικών δεν είναι πλέον επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
Οι αντάρτες των FARC ανακοίνωσαν ότι βάζουν τέλος στην μονομερή εκεχειρία στην Κολομβία, έπειτα από τον θάνατο 26 μαχητών της σε επιδρομές που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η εκεχειρία ίσχυε από τον Δεκέμβριο του 2014, ωστόσο η Κολομβία είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων των FARC, μετά τον θάνατο 11 στρατιωτών σε συμπλοκή με αντάρτες.
Κονδύλια της τάξεως των 171 εκατ. ευρώ προβλέπονται για την Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ), όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ΠΑΝ αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κυρίως με «τη δημιουργία υψηλής ποιότητας ευκαιριών εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τη βιώσιμη απασχόληση για όλους», «με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ έθεσε εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Να ξεκινήσουμε μια άμεση συζήτηση για το τι έγινε στραβά στις εκλογές και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα τη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων, που έχουν φτάσει με σκάφη στην Ιταλία και την Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε πηγή με γνώση του ζητήματος στο πρακτορείο Reuters.
Η οικονομία της Γάζας βρίσκεται «στο χείλος της καταστροφής», καθώς έχει επιβαρυνθεί από τον πόλεμο, το ισραηλινό-αιγυπτιακό μπλόκο και την κακή διακυβέρνηση, αναφέρει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Λωρίδα της Γάζας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρο τον κόσμο.