Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ξεκινά το κολυμβητήριο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Αρχισαν οι εγγραγές στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ για το κολυμβητήριο και τα καλοκαιρινά προγράμματά του, ενώ τώρα διαθέτει και παιδότοπο στις εγκαταστάσεις του.
Κόκκινο δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ: Εντονη κριτική στους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης
Από το οπλισμένο χέρι του Ρουπακιά, στην οπλισμένη πένα του Πινέλη
Του Βλάση Αγτζίδη
Μια από τις πλέον γοητευτικές μεθόδους της ανάλυσης είναι η μελέτη των δομών. Και αυτό γιατί επιτρέπει στο μελετητή να ανιχνεύσει ομοιότητες που δεν εντοπίζονται με μια απλή επιφανειακή ανάγνωση. Νομίζω ότι σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται συμπεριφορές, όπως η ακραία του Γ. Ρουπακιά, αλλά και του Κ. Πινέλη. Και οι δύο στοχεύουν στην εξόντωση, φυσική ή ηθική, προσώπων που θεωρούν ότι η παρουσία τους και το έργο τους προσβάλλει και αμφισβητεί αυτά που έχουν ορίσει ως «ιερά και όσια». Άλλος ως εκφραστής του έθνους του και άλλος για το Κόμμα του. Και για τους δυο, είναι εντελώς άγνωστα κάποια στοιχεία, όπως ο διάλογος, η πολιτική κριτική, η ευπρέπεια, ο σεβασμός του αντιπάλου, η διαλεκτική σκέψη. Αντιθέτως, στοιχεία που τους ενώνουν είναι η ημιμάθεια, ο φανατισμός, το μίσος, η μνησικακία.…
Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές
Έκλεισε «πανηγυρικά» η θέση του Πρωταθλητή της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. με έπαθλο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, με την ομάδα του ΕΥΑΘΛΟΥ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ να κατακτά ακόμα μία (1) νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ γράφοντας το «2 – 0» με τελικό σκορ 52 – 63 !!!
Το Κιλκίς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα Erasmus
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα (Erasmus +) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020, υιοθετώντας τους στόχους του προγράμματος που αφορούν στην ανάδειξη δεξιοτήτων και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης. Οι εθνικές προσπάθειες για εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την επίλυση ζητημάτων στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την εκπαίδευση και την κοινωνία ευρύτερα.
Έπεσε η αυλαία του Λαϊκού Πανεπιστημίου
Ζεστό το απόγευμα της Κυριακής (17/5/2015), όχι μόνο γιατί ο υδράργυρος άρχισε να ανεβαίνει ολοένα και πιο ψηλά, αλλά κυρίως γιατί η τοπική κοινωνία της πόλης του Κιλκίς απέδειξε πως μπορεί να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας με τη συμμετοχή του, όταν διαπιστώνει την ειλικρινή προσπάθεια των φορέων να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
Λύση εκτός Δ.Ν.Τ.
Γράφει ο …οικονομολόγος της αγοράς
Παναγιώτης Τριαρίδης
Όλες αυτές τις ημέρες υπάρχει ένας προβληματισμός στον ελληνικό λαό, που φτάνει στα όρια τις παράνοιας. Η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα κάποια δεδομένα να περάσουν στην κοινωνία (μέσω των τηλεοπτικών σταθμών) και μετρούν αντιδράσεις. Υπάρχουν δήθεν «κόκκινες γραμμές» έλεγαν, αλλά αυτές καταρρίπτονται άμεσα. Τώρα οι ειδήσεις, εντέχνως εδώ και ημέρες, προσπαθούν μέσω της πλύσης εγκεφάλου να περάσουν τα μέτρα στην κοινωνία, ώστε να είναι ο λαός προετοιμασμένος. Αλλά τα χτυπήματα είναι απανωτά και επαναλαμβανόμενα.
Γεωργαντάς: Προσταστέψτε τους πρόσφυγες από τους Σκοπιανούς και τους Κιλκισιώτες από τα κυκλώματα
Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς την Παρασκευή 15-5-2015 κατέθεσε ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα του Κιλκίς με τη FYROM.
Ο κ. Γεωργαντάς θέτει υπόψιν της κ. Υπουργού τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού και καταλήστευσης των προσφύγων από τις αρχές των Σκοπίων, ενώ επισημαίνει και το ζήτημα της ασφάλειας στην περιοχή μας από την παρουσία κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, καθώς και θέματα υγιεινής.
Τίμησαν την 98η επέτειο της Μάχης του Ραβινέ
Την Κυριακή 10 Μαΐου έλαβε χώρα η επετειακή εκδήλωση μνήμης της ιστορικής Μάχης του Ραβινέ στον οικισμό του Χαμηλού Δήμου Παιονίας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
Του Δημήτρη Ιωαννίδη
Το Σάββατο 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ημερίδα (νυχτερίδα θα έλεγα καλύτερα λόγω ώρας) με μεγάλη επιτυχία από την Ένωση Ποντίων Κιλκίς και τον Όμιλο για την ιστορία και τον πολιτισμό με τέσσερες πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τη Γενοκτονία που τις παρακολούθησε πολύς κόσμος με σχετική δυσφορία γιατί παρουσιάστηκαν συνεχόμενες χωρίς διάλειμμα. Αυτό δεν αναιρεί τη σημασία και την αξία της ημερίδας χάρις στις εξαίρετες παρουσίες των εισηγητών.