espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 9:25:11 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 18:23

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ με Τ. Κορωνάκη

Την Τετάρτη 24/6/2015 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με ομιλητή το  γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη και θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες»

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 18:22

Σωρεία αποδείξεων

Γράφαμε πριν δυο εβδομάδες για την παραγωγική ερημοποίηση του νομού. Που εισάγει σχεδόν όλα όσα «τρώει» αφού η πρωτογενής παραγωγή του στηρίζεται και συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Μια μοναδική εμπειρία κι ένα ξεχωριστό ταξίδι στο χρόνο έζησαν δεκάδες κάτοικοι της Αξιούπολης και της ευρύτερης περιοχής, με τη διαδραστική και υπέροχη ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης.
Η ιδέα της Κέλλυ Πολυχρονίδου να προσεγγίσουν μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο οι μεγαλύτεροι μαθητές-χορεύτριες των τμημάτων του Μπαλέτου και Σύγχρονου χορού της Αξιούπολης τα εκθέματα ενός μοναδικού μουσείου, που σχεδόν έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του, είχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 22 Ιούνη, στις 7:00μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση, των βιβλίων: «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρ. Πάλμε Ντατ και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» του Ι. Μιχαΐλοβιτς Μάισκι. Την παρουσίαση θα κάνει ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο τόπος λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μας χωράει ζωντανούς.  Και η νέα γενιά, πτυχιούχοι και μη, μεταναστεύουν μαζικά σε χώρες της Δυτικής  και Βόρειας Ευρώπης  αναζητώντας εργασία και καλύτερη ζωή.

Θέματα της καθημερινότητας κυριάρχησαν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Ιουνίου. Ήταν εξάλλου αυτά όπου ο διάλογος επικεντρώθηκε καθώς η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε θέματα ρουτίνας.

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική συνέχισης της λιτότητας που φέρνει η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά «την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργειών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People's Assembly (Λαϊκή Συνέλευση) που οργάνωσε την κινητοποίηση.

«Κάποιοι κύκλοι θέτουν το θέμα της παράτασης. Η παράταση δεν θα είναι καλή εξέλιξη» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στα σενάρια για περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2015.

«Εκβιασμό» χαρακτήρισε το Σάββατο η Ρωσία την παράταση για ένα έτος, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί με αφορμή την «παράνομη προσάρτηση» της Κριμαίας πριν από έναν χρόνο, εκτιμώντας ότι τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν στην επιστροφή της χερσονήσου στους κόλπους της Ουκρανίας.

«Μέσα στις μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να λάβει η χώρα μας τις επόμενες μέρες η βασική πυξίδα να είναι η πυξίδα της Ευρώπης. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Και η λογική για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τον αγρότη, όπως και για τον μικρομεσαίο, είναι να παραμείνουμε ισχυρά δεμένοι με την Ευρώπη και με το ευρώ».