espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 2:39:15 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Περιπέτεια για τρεις ψαράδες το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ψάρευαν με βάρκα στην περιοχή του Δέλτα στον Έβρο παρασύρθηκαν, όπως ισχυρίζονται, από δυνατό άνεμο και πέρασαν στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρος που έφτασε από τη Βενετία στην Αθήνα.

Ο Ιερώνυμος έφτασε στον ναό μαζί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Με επιτυχία πέρασε το κρας τεστ συνταγματικότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νέος νόμος (4178/2013) για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι είναι συνταγματικά ανεκτές και νόμιμες οι διατάξεις του νόμου.
Διαφωνίες σημειώθηκαν στην πρεμιέρα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδηγήσαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων.
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προεκλογικά ψέματα που έλεγε, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλ.
Σε κατάσταση απελπισίας, τόσο ώστε έπειτα από μία εβδομάδα εγκλωβισμένοι σε ένα ακυβέρνητο πλοίο χωρίς φαγητό και νερό να πίνουν τα ούρα τους, βρίσκονται περίπου 300 μετανάστες κοντά στις ταϊλανδικές ακτές. Γυναίκες, αλλά και πολλά παιδιά τα οποία επιβαίνουν στο πλοιάριο καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.
Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist, την Πέμπτη.
Άμεση αποδέσμευση των πόρων του ΕΣΠΑ, που αφορούν έργα των Δήμων και το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, ή παράτασή του, ζήτησε από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έστειλε, για το λόγο αυτό, σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τήλος από την έλλειψη γιατρού και ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο σε παραίτηση το πρωί της Πέμπτης.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook η δήμαρχος του νησιού των Δωδεκανήσων κυρία Μαρία Καμμά «ο γιατρός φεύγοντας από το νησί μας και μη έχοντας σε ποιον να αφήσει τα κλειδιά των ιατρείων τα παρέδωσε στο Δήμο.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου συζητηθούν οι τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.