espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 10:56:35 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Με στόχο τη μέγιστη δυνατή στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει, το ΔΣ της ΔΕΗ παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, το σχέδιο της ρύθμισης συσσωρευμένων οφειλών προς την επιχείρηση με ευνοϊκούς όρους.

Με μια πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο, πιθανότατα με επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με αίτημα για εθνική συνεννόης η ετοιμάζεται να απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εν μέσω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Αισιόδοξος ότι θα εξευρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο υπουργείο Εξωτερικών, το απόγευμα της Τρίτης.
Με τίτλο «Συμφωνία της τελευταίας στιγμής ή Κατάρρευση», ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4 Πολ Μέισον παρουσιάζει όλες τις επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα σε ένα γράφημα.

«Χαρτογράφησα την κατάσταση σαν ένα δέντρο αποφάσεων, που περιγράφει τα σενάρια της κρίσης με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ό,τι τις πιο ομαλές εξελίξεις.
Παρά τους υψηλούς τόνους και τις διαβεβαιώσεις για την στάση της κυβέρνησης, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε να έχει τα επιθυμητά για τον Πρωθυπουργό αποτελέσματα.
Υπό τον πλήρη έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία βρίσκεται πλέον το στρατηγικής σημασίας Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο βρισκόταν υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.
Στη δωρεάν παραχώρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) στους μουσουλμάνους της Αθήνας, για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), προέβησαν κατόπιν συνεργασίας τα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Την ανάγκη να υπάρξει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο προκειμένου να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, επισήμανε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του το μεσημέρι με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Με μια πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο, πιθανότατα με επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με αίτημα για εθνική συνεννόης η ετοιμάζεται να απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εν μέσω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της αρχής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού δεν πρόκειται να δείξει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.