espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 5:54:45 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα καταθέσουν αίτηση για άσυλο στη χώρα το 2015 θα διπλασιαστεί, αγγίζοντας τις 400.000. Το Βερολίνο δέχεται ήδη πιέσεις για πρόσθετα κονδύλια από τα 16 κρατίδια, με το ποσό που έχει ήδη εγκριθεί να φτάνει το 1 δισ.
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την Παιδεία στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην ψηφοφορία επί της αρχής οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση του ζητήματος των διερχόμενων προσφύγων – μεταναστών στο ν. Κιλκίς  συγκάλεσαν με κοινή πρωτοβουλία τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο Πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς Δημήτρης Αγαθόπουλος.


Μείωση της πρόσληψης ζάχαρης σε λιγότερο από 10% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ποσότητας ενέργειας, προτείνουν οι αρμόδιοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και οδοντίατροι διεθνούς κύρους που συμμετέχουν στην κίνηση ACFF - Συμμαχία για ένα Μέλλον Χωρίς Τερηδόνα (Alliance for a Cavity - Free Future).
Ένταση και μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο μετά τις αποκαλύψεις της Αντιπολίτευσης για την υπόθεση ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός νεαρού από αστυνομικό.
Παρελθόν αποτελεί η «'Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP) του Νικολά Σαρκοζί, καθώς το πολιτικό γραφείο του κεντροδεξιού κόμματος αποφάσισε να βαφτίσει αλλιώς το κόμμα. Στο εξής θα λέγονται Les Republicains (Οι ρεπουμπλικάνοι).
Πολλά χρόνια και εκατομμύρια δολάρια θα χρειαστεί το Νεπάλ για την αποκατάσταση των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που καταστράφηκαν από τον σεισμό.

Το 90% των μνημείων της UNESCO έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της χώρας.
Ένα πρώην στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) που είχε βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας σχετικά με τον φόνο ενός καθολικού, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων στο κέντρο του Μπέλφαστ.

Ο Τζέραρντ Ντέιβιντσον δολοφονήθηκε νωρίς το πρωί ενώ πήγαινε στη δουλειά του σε ένα κοινοτικό κέντρο της πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Με την εκλογή του προεδρείου ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδηγήσαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων.

Το κύμα τροπολογιών που υπήρξε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και την επιστροφή των διαθεσίμων, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποχώρησε από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας την πρακτική της κυβέρνησης.