espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 3:58:16 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η κυβέρνηση αγωνίζεται για συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη ρευστότητα άμεσα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει με νόμους μια σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα είναι συνεπείς ώστε να ξεκλειδώσουν τα θέματα ρευστότητας.
Επισήμως κάθε αναφορά σε «γενοκτονία» των Αρμενίων αποτελεί ταμπού στην Τουρκία, και ας έχουν περάσει 100 χρόνια. Η απόκρυψη όμως του ζητήματος γίνεται όλο και δυσκολότερα και πολλοί Τούρκοι ανακαλύπτουν ξανά τη χαμένη προ πολλού αρμενική ταυτότητά τους.
Στις 4 Μαΐου θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο η 60χρονη Κάρλι Φιορίνα, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal». Η ανακοίνωση θα γίνει διαδικτυακά και θα ακολουθήσει μια συνέντευξη Τύπου.
Το θέμα των υδατοδρομίων ανοίγει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς εξετάζει τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στον Άγιο Κοσμά, με προφανή στόχο να δώσει αξία στην Ελληνικό ΑΕ, που διαχειρίζεται την έκταση του πρώην αερολιμένα της Αθήνας.
Παιδαγωγικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους, με στόχο την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, την προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την αρμονική συνύπαρξη θα υλοποιήσει ο δήμος Αθηναίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και γειτονιές της πόλης.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 09:50

Τέχνη ενάντια στη μαθητική ασιτία

Τα συγκλονιστικά περιστατικά μαθητών από διάφορα σχολεία της χώρας που λιποθυμούσαν εξαιτίας της ασιτίας αποτέλεσαν το δυνατό κίνητρο για την καλλιτεχνική έκθεση «SuppARTing students», πρωτοβουλία ομάδας καλλιτεχνών κυρίως από την Ελλάδα η οποία θα ενώσει τις δυνάμεις της με καλλιτέχνες της ομογένειας των ΗΠΑ προκειμένου να εκθέσουν τα έργα τους σε μια εβδομαδιαία έκθεση στη Νέα Υόρκη.
Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους εισέρχεται στην τελική ευθεία, όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις λιγοστές έγκυρες πληροφορίες, παραμένει σε θολό τοπίο.

Παράλληλα δε, από κάποιες πλευρές - κυρίως από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -, εκφράζεται ανησυχία περί της διενέργειας μυστικής πλέον διαπραγμάτευσης σε υψηλό επίπεδο, για την οποία δεν έχουν καμία ενημέρωση οι βουλευτές - κάτι που εκδηλώθηκε και στην συνεδρίαση της ΚΟ το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για συμφωνία και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group ενώ όσον αφορά στο μεταναστευτικό σημείωσε ότι είναι «ευτυχής η κατάληξη για την Ελλάδα η έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών.
Η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό της Λορέτα Λιντς στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Ομπάμα, βάζοντας τέλος σε ένα πεντάμηνο αδιέξοδο. Η 55χρονη Λιντς έγινε η πρώτη αφροαμερικανή που αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου των ΗΠΑ.

«Αν μας πει ο Πρωθυπουργός ότι η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τα χρήματα της αυτοδιοίκησης θα τα δώσουμε όλα, αρκεί να πειστούμε ότι υπάρχει σχέδιο για να σωθεί η χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.