espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 9:04:20 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των διαπραγματεύσεων και το θέμα της πορείας της χώρας στην ΕΕ ζητεί από τον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Πόσοι μετανάστες επιχειρούν να φτάσουν την Ευρώπη, από πού έρχονται, πώς διαχειρίζεται η ΕΕ την κρίση που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, και πόσες από τις αιτήσεις για άσυλο έχουν γίνει αποδεκτές; Ρεπορτάζ του BBC συνοψίζει το πρόβλημα σε 5 ερωτήσεις και απαντήσεις:
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε «τους Ευρωπαίους και όχι μόνον» να πάρουν μέτρα για να προληφθούν οι πολύνεκρες τραγωδίες με πρόσφυγες στην Μεσόγειο, οι οποίες «έχουν γίνει πλέον αφόρητες» σε πολιτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, και επέμεινε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Τρία άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 44 ετών και μία 42χρονη, συνελήφθησαν στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι δύο Ελληνες, μία 43χρονη και ένας 63χρονος.

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα όλοι οι λαοί της Ευρώπης, με όρους ανθρωπισμού και ασφάλειας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, την Τρίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αρχίζει αύριο, Τρίτη, η δίκη του πρώην Ναζί Όσκαρ Γκρένινγκ, ο οποίος κατηγορείται για συνέργια στη δολοφονία 300.000 κρατουμένων του στρατοπέδου εξόντωσης 'Άουσβιτς. Ο 93χρονος πια Γκρένινγκ, που δικάζεται στην πόλη Λούνεμπουργκ, δηλώνει έτοιμος να μιλήσει για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι Ναζί στο Άουσβιτς, την περίοδο που εκείνος διατελούσε φύλακας, από το 1942 έως το 1944.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός στην προσπάθειά του να ανεβεί σε κάποιο σκάφος τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να διαμελιστεί το πόδι του, κάτω από το γόνατο.
Έχοντας σήμερα τις μεγαλύτερες πιθανότητες στην 20ετή ιστορία του να αναδυθεί στην εξουσία ως εταίρος σε κυβέρνηση συνασπισμού της Φινλανδίας, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φινλανδών -το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις κάλπες της Κυριακής- δείχνει σύμφωνα με το Reuters να ρίχνει τους τόνους στη ρητορική υπέρ εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δεν κινδυνεύει να στρέψει τη χώρα κατά της παροχής βοήθειας προς αυτήν.
Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στην κοινότητα Αλεξάνδρα του Γιοχάνεσμπουργκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νοτίου Αφρικής, που συγκλονίζεται εδώ και μέρες από κύμα ξενοφοβικής βίας.

Την ανάπτυξη του στρατού στην Αλεξάνδρα ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Νοτίου Αφρικής στη σκιά επίθεσης με σφαίρες που δέχθηκε ζευγάρι από την Ζιμπάμπουε στην κοινότητα το βράδυ της Δευτέρας.
«Οι θησαυροί που ανακαλύφθηκαν στην Αμφίπολη αποδεικνύουν τη δόξα, το μεγαλείο και την ελληνικότητα της Μακεδονίας» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης, του λόφου Καστά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο.