espa pkm

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026, 6:51:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δώδεκα πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο» για τρομοκρατικά χτυπήματα, σύμφωνα με μία ανάλυση της εταιρείας ανάλυσης κινδύνων Verisk Maplecroft. Η Maplecroft ανέλυσε 1300 αστικά και εμπορικά κέντρα ανά τον κόσμο βασιζόμενη στην ένταση και στη συχνότητα των επιθέσεων τον χρόνο μετά τον Φεβρουάριο του 2014.
«Τρέχω, περπατώ και προσφέρω, γιατί... το κάθε βήμα μετράει!». Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένας μοναδικός δωρεάν φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Ερμής 1877» και τη ΔΕΘ-HELEXPO με στόχο την υποστήριξη κοινωνικών δομών της Θεσσαλονίκης.
Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14.30 το μεσημέρι και ανακοινώθηκε μέσω Twitter από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.
Ένα νέο απολιθωμένο δάσος έφεραν στο φως, οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου στη Μυτιλήνη.

Ιστάμενοι και κατακείμενοι απολιθωμένοι κορμοί σε πρωτόγνωρους αριθμούς, θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα απολιθωμένων κορμών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων, (δαφνίδες, βαλανιδιές, φοίνικες, κυπαρισσίδες και πευκίδες), ηφαιστειακοί ορίζοντες ιδιαίτερα πλούσιοι σε απολιθωμένα φύλλα και με μεγάλη ποικιλία ειδών, (φύλλα δάφνης, κανέλλας, καρυδιάς, φοινικόδενδρων) περιμένουν τον επισκέπτη από το ερχόμενο Σάββατο στο Σίγρι της Λέσβου, στη νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ενώ σύντομα θα γίνουν επισκέψιμες και οι θέσεις των υπαίθριων απολιθωμάτων.
Την απόφαση για την συγκρότηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες πρόκειται να υπογράψει απόψε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως η ίδια ενημέρωσε την Διάσκεψη των Προέδρων.

Πρόεδρος θα οριστεί η Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Τουλάχιστον 49 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την ώρα που οι τζιχαντιστές μπήκαν στην Παλμύρα, όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μέλη των συριακών δυνάμεων, πολλοί από τους οποίους αποκεφαλίστηκαν.
Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας: «Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Οι κάτοικοι των Αντικυθήρων είδαν σήμερα, Πέμπτη, για πρώτη φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεπτεται το νησί τους. Ο Προκόπης Παυλόπουλος περιηγήθηκε στο νησί, συνομίλησε με τους λιγοστούς κατοίκους του, 25 περίπου το χειμώνα, και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του πασίγνωστου Ναυαγίου των Αντικυθήρων.
Στα όσα γράφτηκαν περί αντιπαράθεσης του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, αλλά και την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται με ανακοινωσή του το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά λιμάνια της χώρας αναφέρεται η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της «παρά τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις των Πλοιάρχων, χειριστών των λιμανιών ,οι οποίες είναι αποτυπωμένες στις εκθέσεις μας για τα διάφορα ελληνικά λιμάνια και τις βελτιωτικές μικρές και μεγάλες κινήσεις που έχουν γίνει, παρατηρούμε, με έκπληξη και λύπη, πως η Πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί και όπως συνηθίζει, δεν τις λαμβάνει υπ'όψη».