espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 3:42:02 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος σε απάντησή του στους ισχυρισμούς του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί γερμανικών επανορθώσεων.
Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών κ. Αλ. Παπαδόπουλος απευθύνει με δήλωσή του έκκληση στην κυβέρνηση να κλείσει εντός των επόμενων ημερών τη συμφωνία με τους εταίρους. Αλλιώς προειδοποιεί ότι η χώρα θα «συντριβεί το καλοκαίρι» και «θα σαπίσει εν ευρώ».
Νέα διάσταση αποκτά η τραγωδία που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στη Μεσόγειο. Εν μέσω πληροφοριών για νέο ναυάγιο με περισσότερους από 40 νεκρούς, ανακοινώθηκε ότι 15 μουσουλμάνοι μετανάστες κρατούνται προσωρινά στο Παλέρμο της Σικελίας, μετά από καταγγελίες ότι στη διάρκεια του διάπλου από τη Λιβύη προς την Κάτω Ιταλία πέταξαν στη θάλασσα 12 χριστιανούς συνταξιδιώτες τους.
«Σεβόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των εργαζομένων για τη δουλειά τους. Τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής.
Τη διαβεβαίωση ότι οι δήμοι θα συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στη χώρα έδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους ώς το τέλος του μήνα δηλώνει στο Reuters ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι υπάρχει μεν πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά και τέσσερα σημεία, στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία, πολιτική και όχι τεχνικής προσέγγισης, όπως λέει.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνεται στην ετήσια λίστα του περιοδικού TIME με τις 100 προσωπικότητες που διαθέτουν τη μεγαλύτερη επιρροή σε διεθνή κλίμακα το 2105.

Η λίστα του Time συνενώνει πρόσωπα από τον χώρο των τεχνών και του θεάματος, της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής, ηγέτες, πρωτοπόρους και ινδάλματα.

Να εγκαταλείψει την «δημιουργική ασάφεια», η οποία μόνο ωφέλιμη δεν είναι για τη χώρα και τους πολίτες της, καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ που επισημαίνει, με βάσει τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015, ότι η δημόσια οικονομία παρουσιάζει τριγμούς αποσταθεροποίησης, ενώ το Κράτος έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών.