espa pkm

Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, 9:17:15 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Ισχύει πάντοτε η δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων», επανέλαβε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, κατά την παρουσίαση των πρώτων άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τον απολογισμό των ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο του Πάσχα έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 45.429 έλεγχοι σε καταστήματα, σπίτια, μέσα μεταφοράς, μικροπωλητές κλπ, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις και συνελήφθησαν 93 άτομα.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου, αποτελεί ιστορική διαδικασία για την μεταπολιτευτική περίοδο στην Ελλάδα.

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήδη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας.
Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το υπουργείο Παιδείας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας για να ακολουθήσει έφοδος ενόπλων εντός του κτιρίου και μάχη με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.
Χωρίς κανενός είδους περιορισμό θα μετακινείται πλέον ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς το αρμόδιο δικαστήριο του Μιλάνου αποφάνθηκε ότι ο πρώην Καβαλιέρε εξέτισε την «εναλλακτική» ποινή του σε κέντρο παροχής βοήθειας προς υπερήλικες λόγω της καταδίκης του για διαφθορά στην υπόθεση της Mediaset.
Ακατάλληλο διά ανηλίκους κρίθηκε στη Ρωσία το βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε η Χίλαρι Κλίντον την Κυριακή την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016.
Στις πλατείες της Αθήνας και των νησιών βρίσκουν κατάλυμα οι εκατοντάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες που φθάνουν τις τελευταίες ημέρες από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται, αναζητεί έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, χρησιμοποιώντας ως πρόχειρους καταυλισμούς εγκαταλειμμένα κτίρια του Δημοσίου και του Στρατού.
Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τρία άτομα νεαρής ηλικίας, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή στις Αρχές, εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό διαμέρισμα Νεροκούρου του δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο, στο οποίο τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα, συνέβη έξω από στάση του αστικού ΚΤΕΛ, όταν τα θύματα της επίθεσης έκαναν παρατήρηση στους φερόμενους ως δράστες για επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούσαν με το όχημα στο οποίο επέβαιναν.
Η μειωμένη επιχορήγηση, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και το έντονο κτιριολογικό πρόβλημα, θέτουν ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σπάρτης.

Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ.
Να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αρμόδιας για τον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, ζήτησε, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.