espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 6:36:27 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε πολιτικό, αμυντικό, ενεργειακό, οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχε στη Βραζιλία ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κώστας Ήσυχος. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, συμφωνήθηκε η ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει για τον επικείμενο διαγωνισμό υδρογονανθράκων, για πιθανή συμμετοχή της Petrobras.
Ο Ροντρίγκο Ράτο αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία απάτης και ξεπλύματος χρήματος, σε μία υπόθεση που έχει γίνει σεισμός στην Ισπανία και φωτίζει τις σκοτεινές γωνίες στους διαδρόμους της Μαδρίτης.
Tρεις ημέρες πριν την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής αίσθηση προκάλεσε η διπλή εμπρηστική επίθεση σε ιχθυοπωλεία τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανήκουν στην αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τετράωρη παναττική στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

H στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, η οποία διοργανώνεται την ίδια μέρα στις 8:00 το πρωί στα Δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού, με αφορμή την έναρξη της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο των συνομιλιών του Προέδρου θα είναι, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, εν όψει και της επανέναρξης των συνομιλιών, η οικονομία, θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Τη διαβεβαίωση ότι οι δήμοι θα συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στη χώρα έδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Πενθήμερη επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποιεί, από σήμερα Παρασκευή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, θα φτάσει στην πόλη των Σερρών στις 6 το απόγευμα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου θα τελεστεί δοξολογία και μετά θα επισκεφθεί το Επισκοπείο των Σερρών και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του νομού.

Ο ισπανός πολιτικός Ροντρίγκο Ράτο, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνελήφθη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Ράτο στη Μαδρίτη.
Το Wikileaks δημοσιοποίησε, σε μορφή μάλιστα που μπορεί να γίνει αναζήτηση, 30.287 έγγραφα αρχείων του ομίλου της Sony, πέντε μήνες μετά το χάκινγκ στον τεχνολογικό κολοσσό.

Η αναζήτηση μπορεί να γίνει στο εξής με όνομα ή με λέξη-κλειδί.
Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν στο Σαντιάγο της Χιλής εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ, αλλά και εναντίον της διαφθοράς με αφορμή τα σκάνδαλα που έχουν έρθει τελευταία στο φως της δημοσιότητας.