espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 9:04:07 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Όσοι εκτιμούσαν ότι το θριαμβικό εκλογικό αποτέλεσμα και στο Κιλκίς -παρότι υπολείφθηκε του πανελλαδικού- και η ευφορία από την συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, θα αποδεικνύονταν επαρκείς προϋποθέσεις λύτρωσης και επούλωσης των διχαστικών τραυμάτων που άφησε η προεκλογική περίοδος, αποδείχτηκαν αθεράπευτα αιθεροβάμονες.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ένα από τα επίλεκτα στελέχη της ενόψει της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού και κρατικών φορέων με νέες διοικήσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε την  Τρίτη 17 Μαρτίου ότι η πρώην Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, θα τοποθετηθεί επικεφαλής στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη αναχωρεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου για την Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λατσιών οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και παράλληλα της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 21:54

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

 

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Στις επερχόμενες εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ ψήφισε με γνώμονα το τι συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε ανάγκη.
•    Μην επιτρέψεις, για άλλη μια φορά, να σε εκπροσωπήσουν ηγεσίες που θέλουν τους εργαζόμενους και το κίνημα απλούς θεατές και χειροκροτητές των κυβερνητικών επιλογών και των εκπροσώπων τους στις Τοπικές Διοικήσεις.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 21:53

Διάκριση Λυκείου Πολυκάστρου

Η ανάπτυξη των γνώσεων και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών για τη χρήση καινοτόμων πρακτικών, με στόχο την ανάπτυξη των οριζόντιων ικανοτήτων  τους(επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, ανάληψη πρωτοβουλιών, εξοικείωση με τις τέχνες, ικανότητα του «μαθαίνω να μαθαίνω») αντάμειψε με το Πρώτο Βραβείο Δημιουργικότητας το τμήμα Α1 του ΓΕΛ Πολυκάστρου, που έλαβε μέρος με τη δράση «Χειρών Τεχνήματα»  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικής Επιχειρηματικότητας υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του καθηγητή τους Α. Τομπουλίδη.

Με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς κατεδαφίστηκαν πριν από λίγες ημέρες δύο ετοιμόρροπα κτήρια, επί της οδού Καπέτα στο κέντρο της πόλης.
Η κατεδάφιση των κτηρίων κρίθηκε απαραίτητη από την αρμόδια επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ύστερα από αίτημα της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κιλκίς (Πολεοδομία), κυρίως για λόγους ασφάλειας και  προστασίας της δημόσιας υγείας.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου ξεκίνησε ο 26ος χρόνος λειτουργίας της «τράπεζας αίματος» των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου με την πραγματοποίηση της 80ης  αιμοδοσίας των μελών της στο «Σπίτι του Πόντου».
Παρά τη συνεχή βροχόπτωση και τις ιώσεις λόγω εποχής δεκάδες μέλη για άλλη μια φορά προσήλθαν και αιμοδότησαν δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τον πάσχοντα συνάθρωπο.
Μεταξύ των προσελθόντων πέντε (5) νέα μέλη ανέβασαν τον αριθμό των μελών της «τράπεζας» σε 1028.

Θα  πραγματοποιηθεί επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου Κιλκίς στο πλαίσιο  των δράσεων του Τοπικού  Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας  «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία ΄ - ΄ Τα καπάκια μας πάνε παντού ΄». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 02  Απριλίου 2015 και ώρες 8.30 – 12.30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου και δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Ημερίδα όλα τα μέλη του Δικτύου.

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι χαρακτήρισε το βράδυ της Πέμπτης απόπειρα πραξικοπήματος από το προηγούμενο καθεστώς της χώρας, την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο προεδρικό μέγαρό του στο Άντεν.
Ο ιταλός υπουργός μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια τοκ-σόου της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai στο οποίο συμμετείχε, ότι την Παρασκευή πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή του Λούπι - ο οποίος ανήκει στο ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, τη Νέα Κεντροδεξιά - οφείλεται σε πιέσεις του ίδιου του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, αν και ο Λούπι το διέψευσε.