espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 3:59:05 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επεισόδιο μεταξύ της πρώην υπουργού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη και της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε στην Βουλή. Αφορμή το γεγονός ότι η ΠτΒ δεν υπέγραψε την επίσημη άδεια μετάβασής της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου έπρεπε να συμμετέχει στην συνεδρίαση της Πολιτικής του Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει.

Δεν παραδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης το γραφείο που διατηρεί στην Βουλή, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει ζητήσει να απελευθερώσουν τα γραφεία που διατηρούν στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου οι πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι βουλευτές.

Καβγάς ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά ξέσπασε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, όταν ο πρώτος διατύπωσε υπαινιγμούς για το αριστερό παρελθόν του δεύτερου προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του.

Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής, με αποκλεισμένους δρόμους, οδοφράγματα και έντονη παρουσία της αστυνομίας, βρίσκεται η Φρανκφούρτη για την μεγάλη ημέρα των εγκαινίων του νέου Πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Για τα εγκαίνια της νέας έδρας της τράπεζας, το κίνημα Blockuppy έχει οργανώσει μαζικές κινητοποιήσεις και η ένταση ξεκίνησε ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, με κάψιμο αυτοκινήτων και αψιμαχίες με τους αστυνομικούς στις παρυφές του κέντρου της πόλης.
Τηλεφώνημα στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, με θέμα την Ελλάδα, έκανε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες «επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».
Ξεκίνησαν την Τετάρτη οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ). Τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει στο Σώμα ο α' υπαρχηγός Αθανάσιος Χονδρονάσιος. Αντίθετα αποστρατεύτηκε ο β' υπαρχηγός Βασίλειος Σιέττος, τη θέση του οποίου παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλαος Πατρινός, μέχρι πρότινος διευθυντής Κλάδων Α' και Δ'.
Την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, του Ε65 και της Ιόνιας Οδού ανακοίνωσε την Τετάρτη από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας κ. Γιώργος Σταθάκης.
«Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σήμερα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχουν υποβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα παροχών υγείας και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους γιατρούς και τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ.
Βαρύτατες ευθύνες καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τους υπουργούς Ν.Βούτση και Γ.Πανούση «για την επί έξι ημέρες κατάληψη της Νομικής (ανεξάρτητα αν έληξε σήμερα), του Πολυτεχνείου και τις εγκληματικές επιθέσεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας κατά των γραφείων κομμάτων -όπως του ΠΑΣΟΚ που παραλίγο να στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές - και τους βανδαλισμούς κατά της περιουσίας πολιτών».

Στην αντεπίθεση πέρασε η Πρόεδρος της Βουλής μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τους χειρισμούς της κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και την έμμεση αποδοκιμασία από το κόμμα της.