espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 8:58:27 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνεργασία με τον πρόεδρο Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαο Αγγελάρα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτήριο Ρίζο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας το κεντρικό κτίριο του δημαρχείου Χανίων στην οδό Κυδωνίας.

Ομάδα νεαρών εισέβαλε στο εσωτερικό του κτιρίου ενημερώνοντας τους υπαλλήλους, που βρίσκονταν μέσα, ότι ο χώρος τελεί υπό κατάληψη και θα πρέπει να αποχωρήσουν.


Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκδόσεων κ Γιάννη Αγγγελή, ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, πρόσωπο - κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens.
Απόπειρα ληστείας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Αυλώνα.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, άγνωστοι απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού του υποκαταστήματος, έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου και εισήλθαν με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο με ιμάντες τους οποίους είχαν δέσει σε φορτηγάκι.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3:45 τα ξημερώματα της Μ.Δευτέρας στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οδό Βιάννου, στην πλατεία Κορνάρου του Ηρακλείου.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές ύψους περίπου 1.000 ευρώ, αφού η άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνεργασία με τον πρόεδρο Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαο Αγγελάρα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτήριο Ρίζο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Συνάντηση θα έχει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον έλληνα επίτροπο στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τη συνάντηση ζήτησε ο Πρωθυπουργός και θα έχει θέμα τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να βοηθήσει ο κ.
Η παρουσία του τσέχου προέδρου στους επετειακούς εορτασμούς στη Μόσχα για το Δεύτερο Παγκόσμιο οδήγησε την Πράγα σε διπλωματική κόντρα με τις ΗΠΑ: Ο αμερικανός πρέσβης εμφανίστηκε επικριτικός, κι έτσι ο πρόεδρος.
Στόχος εμπρηστών-για δεύτερη φορά μέσα σε τρια χρόνια-έγιναν τα γραφεία της Microsoft στη λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι.

Στις 3.45 τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από δυο γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου.
Φθορές σε δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού, αλλά κι ένας προπηλακισμός μεταλλωρύχου που κατευθυνόταν στη δουλειά του, καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Αστυνομία.