espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 2:09:12 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένας Γάλλος, ένας Βέλγος και τρεις Μαλινέζοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε ένα εστιατόριο στο κέντρο του Μπαμακό, στην πρώτη επίθεση που είχε στόχο Δυτικούς στην πρωτεύουσα του Μαλί, το οποίο ζει από το 2012 υπό την απειλή των τζιχαντιστών.
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι απέσυραν τα όπλα τους από τη γραμμή του μετώπου βάσει των όρων των τελευταίων ειρηνευτικών συμφωνιών, μια διαδικασία που είναι δύσκολο να ελέγξουν οι διεθνείς παρατηρητές, παρότι πρόσφατα αποφασίστηκε να διπλασιαστεί ο αριθμός τους.
Η κυβέρνηση της Μαλαισίας διατηρεί ακόμη ελπίδες για τον εντοπισμό του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν ακριβώς από ένα χρόνο, με 239 επιβαίνοντες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι έμαθε μέσω των ειδήσεων ότι η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υπηρεσιακούς λόγους και ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.
Να μην αγνοήσει την ιστορική αλήθεια, σύμφωνα με την οποία όλοι οι πρωθυπουργοί της παράταξης παραιτούνταν έπειτα από ήττα, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη. Εμμένει στη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, το οποίο απορρίπτει η ηγεσία αντιπροτείνοντας Εθνική Συνδιάσκεψη, και.
Η υπόθεση με την τουρκική ΝΟΤΑΜ που παρατύπως εκδόθηκε και μετά αποσύρθηκε δεν σημαίνει ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αγκυρα δεν πρόκειται να καθήσει με σταυρωμένα τα χέρια.
Η κυβέρνηση, ευρισκόμενη ανάμεσα στις «συμπληγάδες» των δανειστών, που πιέζουν να υπάρξουν εδώ και τώρα χειροπιαστά μέτρα για να αυξηθούν τα έσοδα και να σταθεροποιηθεί το οικονομικό κλίμα εντός και εκτός συνόρων, και της Κουμουνδούρου που θέτει τις δικές της «κόκκινες γραμμές», περνά ένα ακόμη δύσ.
Η κυβέρνηση, ευρισκόμενη ανάμεσα στις «συμπληγάδες» των δανειστών, που πιέζουν να υπάρξουν εδώ και τώρα χειροπιαστά μέτρα για να αυξηθούν τα έσοδα και να σταθεροποιηθεί το οικονομικό κλίμα εντός και εκτός συνόρων, και της Κουμουνδούρου που θέτει τις δικές της «κόκκινες γραμμές», περνά ένα ακόμη δύσ.
Στην επιστολή του προς το Eurogroup ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί την ιδέα για τη συγκρότηση σώματος επιθεωρητών/παρατηρητών για την πάταξη της φοροδιαφυγής από απλούς πολίτες. Πρόκειται για μια ιδέα που αντιγράφει την τακτική των «mystery shoppers» που εφαρμόζουν μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό για ν.
Από το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας θα διαμορφωθούν οι συνθήκες ρευστότητας για το Δημόσιο, οι οποίες εξακολουθούν και είναι εξαιρετικά ασφυκτικές. Με το κράτος να έχει να καλύψει την προσεχή εβδομάδα σχεδόν 2 δισ.