espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 8:39:19 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα να εξειδικεύσει τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, δήλωσε τη Δευτέρα ο γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Reuters, η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο συντονισμό στην οικονομική πολιτική μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό του οικονομικού έργου.

Νέα προθεσμία, για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο για την υπόθεση Ξηρού. Ο 32χρονος κατηγορείται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.
Με βασικό αίτημα την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Κωστάς Γουρνάς και Νίκος Μαζιώτης (κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού) ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου απεργία πείνας.

Η νεαρή Αγγελική Σπυροπούλου στενή συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού έπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα χέρια των Αρχών και οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου εξετάζεται.

Η νεαρή κοπέλα όπως λένε οι αστυνομικές αρχές κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας με το όνομα Εύη Στατίδη και είχε φροντίσει να μην αναγνωρίζεται αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου για να αποφύγει τη σύλληψη.
Η αρχή και το «τέλος» -τουλάχιστον προς το παρόν- της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, γράφτηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο, στην Σαλαμίνα.

Η κατοικία στην οποία συνελήφθη, το πρωί της Δευτέρας, η 22χρονη Αγγελική Σωτηροπούλου, στην οδό Γερασίμου Σαλαμίνας, είναι η ίδια από την οποία είχε ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2009, η παρακολούθηση 30χρονου ηγετικού μέλους των Πυρήνων, η οποία είχε οδηγήσει στον εντοπισμό της πρώτης γιάφκας της οργάνωσης, στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Για παραβίαση του Συντάγματος και προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠαΣοΚ με αφορμή την «πεισματική άρνησή» της να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους δανειστές.

Διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό του οικονομικού έργου.

«Πόσο αντισημιτική είναι η Γερμανία; Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων προειδοποιεί τα μέλη της κοινότητας να μην φορούν τα παραδοσιακά καλύμματα κεφαλής, τα «κιπά», δημοσίως για να μην δίνουν στόχο», γράφει το Spiegel.
Με την δολοφονία του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες για μία ειρηνική πολιτική μετάβαση στη Ρωσία, δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Γκάρι Κασπάροφ, ο ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι.